Politic

Mihai Moraru pleacă de la conducerea USR Buzău

Președintele ales al organizației județene a Uniunii Salvați România, Mihai Răzvan Moraru, și-a anunțat, miercuri seara, demisia din funcție. Într-un mesaj pe grupul de WhatsApp al membrilor USR Buzău, Moraru arată că nu va părăsi partidul, dar că dorește să se dedice proiectelor profesionale.

„Dragi colegi,

Mâine (joi, n.r.), la finalul ședinței BJ USR convocate pentru ora 18.00, îmi voi anunța retragerea din funcția de președintele al filialei USRPLUS Buzău.

Nu e o renunțare, nu e o plecare în alt partid și nici nu au existat supărari la mijloc.

Însă viata mea profesională, ca antreprenor, va fi foarte aglomerată în următoarele luni. Încep 3 proiecte de investiții în Buzău, din care două presupun ridicarea de la zero a două noi unități: una de producție și una de logistică. Adică șantiere, dotări, autorizații. Al treilea proiect este un centru privat de cercetare și voi avea multe deplasari în UE pentru a încheia colaborările necesare cu mai multe institute și universități din Europa.

Cu alte cuvinte, am mult de muncă, mai ales că proiectele au termen de finalizare scurt, 8-12 luni, o parte având finanțare externă.

Prin urmare, în primul rând din respect față de toți membrii din această filială, consider că atunci când nu poți onora o funcție, când nu poți onora anumite responsabilități, nu trebuie sa ocupi un loc. Trebuie să lași alți colegi să își asume acest rol, pentru ca activitatea să poată continua în cât mai bune condiții.

Toate proiectele mele ca antreprenor sunt în Jud. Buzău. Voi fi prezent aici și voi rămâne membru al BJ, unde voi face tot posibilul să pot participa la fiecare ședința și la fiecare decizie. Voi continua să reprezint la nivel public partidul, acolo unde îmi este cerută prezenta, voi susține acest proiect ca și până acum.

Sunt momente în care trebuie să reevaluezi prioritățile, iar acum proiectele antreprenoriale au nevoie de o mai mare implicare, mai ales că vremurile pe care le trăim nu sunt cele mai ușoare.

Am încredere ca schimbările din BJ vor aduce și o nouă abordare, un nou mod de evaluare, o nouă strategie dar și colegi dispuși să își asume noi responsabilități. Așa că poate ar fi timpul ca după aproape un an de la fuziune să încercam să coagulăm echipa USRPLUS și să ne pregătim pentru următoarele campanii.

Vă scriu încă din această seară tocmai pentru a nu lasă loc la interpretări sau informații false în sau către spațiul public, dar și pentru că așa cred că e normal, de a comunica din timp și transparent.

Și vă aștept mâine seara, la ședința BJ, începând cu ora 18, la sediu sau pe zoom.

Vă mulțumesc pentru toată susținerea primită anul trecut dar și pentru toate dezbaterile contradictorii, pentru toate momentele în care am văzut acțiuni sau colegi care au încercat să schimbe ceva în mai bine!”, a scris Moraru pe WhatsApp.

De altel, retragerea lui Moraru era așteptată, dat fiind că în ultima perioadă acesta s-a distins printr-o absență totală din viața, și așa în pragul extincției, a filialei USR Buzău. Conform statutului, funcția lui Moraru va fi preluată, cu caracter interimar, de prim-vicepreședintele organizației județene, fostul prefect Silviu Iordache.

 

Un comentariu

Articole similare