Sport

Mihaela Țepușă, asistent într-o semifinală Champions League

Buzoianca a oficiat în meciul Chelsea vs. Barcelona

Dacă echipe nu mai avem nici măcar în grupe, măcar arbitrii să ne mai reprezinte. Penultimul act al Ligii Campionilor la fotbal feminin a avut, printre protagoniste, și trei românce, printre care și buzoianca Mihaela Țepușă, un nume consacrat deja în lumea arbitrajului.

Iuliana Demetrescu s-a aflat la centru, sâmbătă, în partida disputată pe legendarul Stamford Bridge, un stadion pe care s-a jucat prima dată fotbal în 1877. Din brigadă au mai făcut parte Mihaela Țepușă și Roxana Ivanov. Contingentul românesc a fost completat de membrii camerei VAR, Ovidiu Hațegan și Cătălin Popa.

Buzoianca Mihaela Țepușă este o prezență constantă în meciurile tari din competițiile europene și nu numai. În 2005, oficia pentru prima dată în fotbalul profesionist, pentru ca doi ani mai târziu să facă pasul către Liga a II-a. 2008 a fost anul în care și-a făcut debutul în fotbalul european, pentru ca la cinci ani distanță să oficieze la finala Champions League Women, ultim act câștigat de nemțoaicele de la Wolfsburg.

Debutul în Liga 1 a fost consemnat în 2015, la Oțelul-Ceahlăul Piatra Neamț. Până în acest moment, Mihaela a arbitrat mai multe competiții internaționale, printre care Campionatul Mondial de Senioare din Franța 2019, Campionatul European de Senioare din 2017, Campionatul Mondial de Junioare U20 din Papua Noua Guinee în 2016 și Campionatul Mondial de Junioare 2017. Este deja selectată în lotul de arbitri pentru Campionatul Mondial de Senioare, care va fi găzduit de Australia și Noua Zeelandă, în 2023. La nivel național, Țepușă a mai oficiat și la un meci de supercupă, disputat în 2017, între Voluntari și Viitorul.

Dincolo de multitudinea de evenimente la care a luat parte, buzoianca este foarte implicată și în formarea tinerilor arbitri. Nu în ultimul rând, într-o perioadă în care tinerii care vor să devină cavaleri ai fluierului sunt din ce în ce mai puțini, Mihaela Țepușă face un lobby asiduu acestei profesii.

Articole similare