Administrație

Microbuze școlare pentru elevii din trei localități buzoiene

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, a participat, alături de autorități publice locale din 41 de județe, la ceremonia de predare-primire a 110 autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Microbuzele, dotate cu 16+1 locuri pe scaune, vor deservi comunitățile din mediul rural, în care unitățile de învățământ sunt situate la distanțe mari față de locuințele elevilor. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 26.806.618,30 de lei, iar furnizorul este Renault Commercial Roumanie SRL.

În perioada 2013-2016, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a achiziționat și predat autorităților locale alte 2.163 de autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor, iar 196 dintre acestea au fost donate Guvernului Republicii Moldova.

„Accesul la educație include și asigurarea unui transport sigur pentru toți elevii, indiferent de zonele din care aceștia provin. Microbuzele pe care le-am livrat astăzi autorităților locale vin în special în sprijinul elevilor din zonele în care mijloacele de transport în comun sunt deficitare și, prin această măsură, vrem să contribuim inclusiv la prevenirea fenomenului de abandon școlar și la asigurarea egalității de șanse”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Trei unități administrativ-teritoriale din județul Buzău se află pe lista celor care au primit microbuze școlare de la Ministerul Dezvoltării, respectiv comunele Săgeata și Gălbinași, alături de orașul Pătârlagele.

Și Consiliul Județean Buzău are în derulare un proiect finanțat parțial din fonduri nerambursabile privind achiziția unor microbuze școlare, de care vor beneficia 61 de unități administrativ-teritoriale din județ. Valoarea totală a proiectului propus de Consiliul Județean este de 66.406.186 lei, TVA inclus, însă valoarea totală eligibilă nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență este de 30.172.560 lei, ceea ce înseamnă că instituția județeană va suporta o bună parte din cheltuieli.

Articole similare