Sport

Campioana vine pe 1 noiembrie în Crâng

Tot acasă jucăm în cupă cu UTA

Casa Fotbalului a găzduit miercuri, în sala „Nicolae Dobrin”, tragerea la sorți a fazei grupelor Cupei României Betano, ediția 2023-2024. În faza grupelor vor participa 15 formații din SuperLigă, șase din Liga a 2-a Casa Pariurilor, printre care şi Gloria Buzău, și alte trei care evoluează în acest sezon în Liga a 3-a.

Sorţii au decis ca Gloria Buzău să facă parte din Grupa D, alături de Farul Constanţa, Universitatea Craiova, UTA Arad, FC Voluntari şi CS Tunari. Elevii lui Andrei Prepeliţă se vor duela doar cu trei dintre acestea, anume UTA Arad şi Farul Constanţa, pe teren propriu, şi CS Tunari, în deplasare.

Pe 27 septembrie, în etapa întâi, Buzăul va avea ocazia revanșei, întrucât o va primi în Crâng pe UTA. „Bătrâna Doamnă” a dispus de Gloria în play-off-ul pentru menținere/promovare al Superligii, câștigând și în Cupă, la Buzău. Se întâmpla în noiembrie 2022, atunci când arădenii, pe atunci pregătiți de Laszlo Balint, câștigau cu 3 la 1.

Câteva zile mai târziu, pe 1 noiembrie, în fieful Gloriei vine campioana Farul, meciul cu cea mai bună rețetă, probabil, pentru gruparea locală. Ultima etapă se va disputa abia pe 6 decembrie, buzoienii urmând să se deplaseze la Tunari.

Deși în grupa „D” au fost repartizate șase echipe, Gloria va juca doar cu trei dintre acestea, conform formatului ales de Federația Română de Fotbal. Noile coordonate impuse de forul de la București au stârnit destule reacții adverse, sistemul fiind conceput, parcă, să „cearnă” echipele mici, mai ceva ca Ciurul lui Eratostene. Puținele grupări din eșaloanele inferioare rămase au puține șanse într-o grupă din care merg mai departe primele două clasate. În plus, cheltuielile cu organizarea partidelor dau peste cap exercițiile bugetare concepute chiar de cei mai abili președinți de cluburi. La polul opus, acolo unde s-a născut fotbalul, FA Cup (Cupa Angliei), întrecere care păstrează și în ziua de azi audiențe cât se poate de decente, se derulează pe același format, eliminatoriu încă din 1871.

Va fi cel de-al doilea sezon consecutiv în care Cupa României va avea o fază a grupelor, la care participă 24 de echipe: opt grupări din Superliga, cel mai bine clasate în ediția trecută de campionat, și alte 16 câștigătoare din runda play-off-ului.

Sepsi Sfântu Gheorghe este deținătoarea trofeului, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj, la loviturile de departajare. Clubul covăsnean a câștigat cea mai veche competiție pentru al doilea an consecutiv.

Articole similare