Administrație

Urbanizare și dezvoltare pentru noul cartier de la ieșirea din Buzău

Compania „Home Development SRL” a solicitat Primăriei Buzău urbanizarea unei suprafețe de 25,39 hectare, incluzând și proprietatea ei, de 69.518 metri pătrați, pentru construcția unui nou cartier de blocuri situat între benzinăria MOL și Lidl Orizont.

Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Buzău, investitorul își propune realizarea unui ansamblu imobiliar mixt, rezidențial și comercial, pe terenul aflat la ieșirea din municipiu către Mărăcineni. Proiectul include locuințe colective, servicii și dotări, precum și echipamente publice aferente. Blocurile din acest ansamblu vor avea 4, 6 și 8 etaje, conform documentației Planului Urbanistic Zonal, care cuprinde normele obligatorii pentru autorizarea executării construcțiilor. Proiectul de hotărârea fost publicat și vizează aprobarea acestui plan urbanistic zonal.

Primarul Municipiului Buzău a anunțat deschiderea procedurii de transparență decizională pentru elaborarea actului cu caracter normativ. Astfel, cetățenii și părțile interesate sunt invitați să participe la dezbaterea publică a proiectului de hotărâre pentru a asigura transparența și implicarea comunității în procesul decizional.

Acest nou cartier va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din zonă, prin diversificarea ofertei de locuințe și îmbunătățirea infrastructurii. De asemenea, dezvoltarea unui ansamblu imobiliar mixt va stimula economia locală prin crearea de noi locuri de muncă și atragerea de investiții. Planul Urbanistic Zonal propus de „Home Development SRL” reprezintă un pas important în modernizarea și extinderea urbanistică a municipiului Buzău.

Articole similare