Administrație

O nouă trecere de pietoni pe Calea Eroilor

O nouă trecere de pietoni a fost înființată pe Calea Eroilor, cu scopul de a facilita accesul pietonal între Kaufland Sud și viitorul Centru Intermodal de Transport, cunoscut și sub numele de Park and Ride. Centrul Intermodal de Transport este aproape de finalizare și va reprezenta un nod esențial pentru transportul public din Buzău. Muncitorii asamblează ultimele componente ale proiectului, inclusiv cele două stații de încărcare pentru autobuzele electrice și o stație Type 2 pentru autoturismele electrice.

Odată finalizat, Centrul Intermodal va găzdui autobuzele care în prezent își au terminalele la autogara de la Piața Săracă și, posibil, cele de la autogară de lângă Galleria Mall. Acest lucru va contribui la o mai bună organizare a traficului și va oferi călătorilor un punct centralizat de transfer între diferite mijloace de transport. Călătorii care folosesc traseele rurale vor beneficia de noi rute de acces în oraș. Autobuzul 10 va avea un traseu modificat, efectuând un ocol de pe Unirii Sud până la noul Centru Intermodal de pe Calea Eroilor. Această modificare va facilita accesul călătorilor către zonele comerciale și către alte destinații importante din oraș.

Pentru a proteja pietonii, de o parte și de alta a noii treceri de pietoni vor fi montate, în zilele următoare, limitatoare de viteză. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura siguranța celor care vor traversa Calea Eroilor și pentru a preveni accidentele. Finalizarea Centrului Intermodal de Transport reprezintă un pas semnificativ pentru Buzău. Acest obiectiv are ca scop îmbunătățirea conectivității, promovarea utilizării mijloacelor de transport ecologice și tot-odată vor oferi cetățenilor acces facil la rețeaua de transport public. În plus, el reprezintă angajamentul administrației locale de a moderniza infrastructura și de a crea un mediu urban mai sigur și mai eficient pentru toți locuitorii orașului.

Articole similare