vineri, 16 aprilie 2021

Metalul, OK, Rm. Sărat, KO! Etapă de Liga a 3-a în alb și negru pentru echipele buzoiene

Una caldă, alta rece în week-end, în etapa a 14-a a Ligii a 3-a, pentru divizionarele buzoiene. Doar Metalul a avut motive de satisfacție, în urma unei victorii de ,,serviciu” pe terenul ultimei clasate, CS Balotești. La Rm. Sărat, CSM nu a ieșit din linia ultimelor evoluții modeste și a părăsit terenul învinsă de Viitorul Ianca. Pentru ambele urmează, sâmbătă, confruntări extrem de dificile.

CS BALOTEȘTI – METALUL BUZĂU 0-2 (0-1)

Metalul nu și-a complicat existența și a bifat cele trei puncte pe care, logic, nu avea cum să le scape în deplasarea de sâmbătă, de la Balotești, pe terenul unei echipe care nu obținuse decât un punct în 13 etape. Cu doar două absențe dintre titularii obișnuiți, Dan Stan și Andrei Pavel, echi­pa buzoiană nu și-a asumat riscuri inutile și a adăugat la final cele trei puncte, care vin cum nu se poate mai bine în completarea victoriei cu ­Vo­luntari 2, de pe sintetic, din urmă cu o săptămână. La Balotești, Vasile Mihăeș a deschis scorul din penalty încă din minutul 2, căpitanul Costi Ispir stabilind scorul final în minutul 67. În urma acestei victorii, echipa buzoiană a urcat pe locul 4, depășin­d-o la gola­veraj pe CS Tunari și se pregătește de duelul cu FCSB 2 programat sâmbă­tă, 10 aprilie, de la 17.00, pe terenul sintetic din Crâng.

Metalul: Mișu – Șt. Păun, Șt. Nedelcu, Mihăeș, Spătaru – Zamfirescu, Ceaușu, Ispir, Manea – Bardaș, Iacob. Au mai jucat: S. Sava, R. Tănase, Androne, M. Ion, D. Mihai. Antrenor: Vali Stan

Seria a 4-a – Etapa a 14-a

 • Dinamo 2 – Chiajna 2 5-0
 • FCSB 2 – CS Tunari 2-1
 • CS Balotești – Metalul 0-2
 • Voluntari 2 – Steaua 0-3
 • Progresul – Rapid 2 3-1

Clasament

 1. STEAUA 36 p.
 2. FCSB 2 34 p.
 3. Progresul 25 p.
 4. Metalul 23 p.
 5. CS Tunari 23 p.
 6. Dinamo 2 18 p.
 7. Voluntari 2 15 p.
 8. Rapid 2 14 p.
 9. Chiajna 2 7 p.
 10. Balotești 1 p.

CSM RM. SĂRAT – VIITORUL IANCA 1-2 (0-1)

CSM Rm. Sărat a irosit punctele câștigate etapa trecută la Valea Mărului, după o altă evoluție palidă. Râmnicenii au mari ­pro­bleme atunci când întâlnesc echipe care nu sunt nici Chiscani, nici Valea Mărului, iar exemplul Liești a revenit în actualitate sâmbătă, în disputa cu Viitorul Ianca. O echipă mult mai solidă și experimentată, brăilenii s-au impus mai clar decât a arăta­t-o scorul final. Fost campion al României cu Oțelul Galați, Laurențiu Iorga a deschis scorul în minutul 26 și tot el a dublat avantajul formației sale în minutul 62. Golul lui Tigoianu părea că îi va readuce pe râmniceni în joc, dar tot Ianca a deținut controlul, ba chiar a ratat și un penalty, prin același Iorga, cu cinci minute înainte de final. Un adversar și mai dificil pentru râmniceni etapa viitoare, sâmbătă, 10 aprilie, la Focșani, pe terenul unei echipe care caută să prindă in extremis un loc la baraj.

Seria a 2-a – Etapa a 14-a

 • Dacia Brăila – CSM Bacău 1-1
 • Liești – Valea Mărului 1-0
 • CSM Rm. Sărat – Ianca 1-2
 • Chiscani – CSM Focșani 0-4
 • Oțelul – CS Făurei 11-0

Clasament

 1. OȚELUL 32 p
 2. Brăila 29 p.
 3. CSM Focșani 26 p.
 4. Liești 26 p.
 5. Rm. Sărat 23 p.
 6. Ianca 22 p.
 7. CSM Bacău 16 p.
 8. Valea Mărului 10 p.
 9. CS Făurei 5 p.
 10. Chiscani 5 p.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...