Sport

Metalul îşi ţine la respect concurenţa

Rm. Sărat, victorie la limită în primul derby local

Clasament de pus în ramă după primele trei etape din seria a doua a celui de-al treilea eşalon. CSM Rm. Sărat îşi Metalul îşi împart şefia grupei, cu punctaj maxim, după alte două victorii, râmnicenii, în primul derby local al sezonului, iar Metalul, pe terenul unei rivale directe.

AEROSTAR BACĂU – METALUL BUZĂU 2-3 (1-2)

Metalul s-a mai eliberat puţin, după numai trei etape, de grija meciurilor cu cele mai importante rivale la un loc în play-off. După ce a depăşit-o pe CSM Focşani pe sintetic, buzoienii s-au impus acum într-una din cele mai grele deplasări, la Aerostar Bacău. Două echipe care se cunoşteau foarte bine, care au evoluat şi în sezonul trecut în play-off, cu amintiri însă nu prea plăcute pentru Metalul. În această vară, cele două au fost şi protagonistele unor mutări spectaculoase: la Bacău a ajuns golgeterul Andrei Pavel, iar experimentatul portar Iulian Dinu a făcut calea inversă, fiind deja un punct de referinţă pentru antrenorul Vali Stan.

Cristian Onţel a deschis rapid scorul pentru buzoieni, încă din minutul 7, dar gazdele au egalat în minutul 34. Marius Tudorică i-a readus pe oaspeţi în avantaj, patru minute mai târziu, stabilind şi scorul pauzei, 2-1. Băcăuanii au egalat din nou în minutul 63, pentru ca Adrian Moldovan, la cea de-a treia reuşită la rând de la începutul campionatului, să înscrie golul unei victorii uriaşe, extrem de importantă în economia luptei pentru play-off.

„A fost un meci greu, cu un advesar care trage la play-off. Aveam şi o revanşă de luat pentru rezultatele negative din deplasările de la Aerostar. Victoria este foarte importantă, acum avem un moral bun şi sper să o ţinem pe drumul acesta. Campionatul este lung, trebuie să avem aceeaşi concentrare la toate meciurile”, a declarat marcatorul golului de trei puncte de la Bacău.

Metalul: I. Dinu – Ceauşu, Bobaru, Şt. Nedelcu, D. Mihai – Târşa, Tudorică, Puiu, Antone – Onţel, Cocârlă. Rezerve: C. Mihăescu – D. Stan, Ad. Moldovan, Batin, Bardaş, Spătaru, Marcu, R. Dumitru. Antrenor: Vali Stan.

CSM RM. SĂRAT – VOINŢA LIMPEZIŞ 1-0 (1-0)

Un gol a fost suficient pentru ca CSM Rm. Sărat să bifeze cea de-a treia victorie consecutivă de la startul campionatului, în primul derby local al sezonului, împotriva Voinţei Limpeziş. Reuşita lui Ionuţ Roman din minutul 28 a făcut diferenţa şi a păstrat Râmnicul în frunte, graţie golaverajului, în timp ce campioana judeţeană a rămas în continuare fără niciun punct.

„Un început reuşit de campionat pentru băieţii noştri, fără gol primit şi maxim de puncte după primele trei jocuri! După victoria la limită cu ACS Voinţa Limpeziş, urmează o deplasare dificilă, la ocupanta locului 8, Viitorul Ianca, apoi derby-ul judeţului Buzău, contra echipei Metalul Buzău. Suntem, indubitabil, pe calea cea bună, iar aspiraţiile sunt pe măsura implicării şi determinării echipei noastre!”, este mesajul transmis pe pagina oficială de Facebook a echipei râmnicene după meciul cu Limpeziş.

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 3-a

 • Aerostar Bacău – Metalul Buzău 2-3
 • CSM Rm. Sărat – Voinţa Limpeziş 1-0
 • Dacia Brăila – Sporting Lieşti 1-4
 • Dinamo Bacău – CSM Focşani 0-3
 • Unirea Braniştea – Viitorul Ianca 1-2

Clasament

 1. R. SĂRAT 9 p.
 2. Metalul 9 p.
 3. Focşani 6 p.
 4. Aerostar 6 p.
 5. Braniştea 4 p.
 6. Lieşti 4 p.
 7. Dinamo Bacău 3 p.
 8. Ianca 3 p.
 9. Limpeziş 0 p.
 10. Brăila 0 p.

 

 

 

 

Articole similare