Sport

Meciul meciurilor!

Finală neașteptată și nedorită pentru Gloria

Gloria Buzău înfruntă mâine pe CSM București, într-un meci crucial, care poate să încununeze sau să distrugă o muncă de un sezon.

Fetele antrenate de Daniel Anca se credeau, acum o săptămână, în vacanță, după ce rezultatul dintre SCM Craiova și CSM Râmnicu Vâlcea le asigurase teoretic locul cinci și le trimisese în Europa. Numai că, după surpriza colosală reușită de Târgu Jiu, aceea de a elimina pe Bistrița în semifinalele Cupei, locul al cincilea devine irelevant, astfel că în meciul de mâine un egal ne este necesar ca aerul. Altfel, Buzăul ar rămâne, după trei ani, în afara cupelor europene.

Din păcate, premisele pentru evenimentul de mâine, nu sunt din cele mai bune. Practic, toate fetele din lot vor juca „cârpite”, din cauza micilor accidentări. Asta ca să nu mai pomenim numeroasele absențe ale sportivelor cu afecțiuni mai grave, care nu pot fi luate în calcul în acest sezon.

Nici moralul nu este la cote optime. Evident, după ce ți-ai programat deja vacanța, este greu să afli, dintr-o data, că ultimul meci al sezonului contează la fel ca toate celelalte însumate. Și mai e și împotriva „Tigroaicelor” de la CSM!

De altfel, antrenorul Daniel Anca a și declarat că la antrenamentul de luni nici măcar nu a deschis subiectul legat de pocinogul reușit de Târgu-Jiu. Acum, pe lângă cea de technician, lui Anca îi revine și sarcina psihologului, aceea de a-și mobiliza elevele pentru un meci aproape perfect.

CSM este deja campioană, poate singura premisă favorabilă Gloriei. Bucureștencele vor veni relaxate la Buzău, într-un meci fără absolut nicio miză pentru ele. Cum, pe hârtie, trebuie să recunoaștem, CSM este mai bună în aproape orice formulă va trimite în teren, măcar motivația să le lipsească supercampioanelor.

Din păcate, din nou din păcate!, meciul de mâine se va juca de la 17.30, oră deloc prietenoasă pentru fanii buzoieni. Mulți iubitori ai handbalului vor fi nevoiți, deci, să vină la Sala Sporturilor direct de la serviciu. Pentru că fetele au nevoie de suport, într-un meci în care cam toate astrele vor trebui să se alinieze, pentru un succes. Sau măcar un egal, pentru că un punct ar fi colossal și ar trimite Gloria în Europa.

Prețul unui bilet la partida dintre Buzău și CSM este  20 de lei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker