Administrație

89 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor la Buzău

Primăria Buzău va implementa, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un proiect prin intermediul căruia vor fi amenajate 89 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor în cartierele din municipiu. Achiziția containerelor se va realiza în sistem centralizat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar investiția va beneficia de fonduri din PNRR în cadrul apelului de proiecte privind „Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune”.

„În cadrul acestui proiect finanțat prin PNRR, vor fi sprijinite activități specifice pentru înființarea și dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere) pentru următoarele fluxuri de deșeuri colectate separat: deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile, deșeuri reziduale. Proiectul «Insule ecologice digitalizate în Municipiul Buzău» își propune realizarea a 89 de insule ecologice digitalizate supraterane în zonele rezidențiale în completarea proiectelor finanțate din bugetul local al municipiului de realizare a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor. Fiecare dintre acestea vor deservi un număr de minim 200 de locuitori din arealele de locuințe colective”, se precizează în proiectul de hotărâre al Primăriei.

Valoarea investiției se ridică la suma de 1,2 milioane de euro fără TVA. Insulele supraterane încasetate vor avea containere de 1,1 metri cubi și vor costa 14.000 euro/insula. Investiția face parte din demersul Primăriei Buzău de a crește  procentul colectării selective în oraș, capitol la care municipiul nu excelează, la nivel național. „Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Buzău a semnat contractul de finanțare cu Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor în vederea implementării proiectului «Insule ecologice digitalizate în municipiul Buzău». Astfel, valoarea totală a finanțării nerambursabile pentru cele 89 de insule supraterane contractate se modifică cu valoarea de 1.751.342 lei, echivalentul a 356.000 euro, la care se adaugă diferența de TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 332.754,98 lei, rezultând o valoare totală a finanțării nerambursabile de 6.129.697 lei, echivalentul a 1.246.000 euro fără TVA, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 1.164.642 lei. Insulele supraterane încasetate cu containere de 1,1 metri cubi – 14.000 euro/insula, fără TVA echivalent a 68.873 lei fără TVA”, mai prevede proiectul de hotărâre.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker