Administrație

Mașinile abandonate cauzează nemulțumiri printre buzoieni

Printre numeroasele nereguli semnalate de către buzoieni primarului Constantin Toma se numără și aceea a mașinilor abandonate pe străzi, care ocupă spațiul degeaba. Pe platforma Buzău City Report, prin intermediul căreia cetățenii îi pot transmite primarului Buzăului nemulțumirile, au apărut câteva postări în care buzoienii vigilenți somează Primăria să ia măsuri împotriva celor care au făcut din stradă loc de parcare și și-au lăsat mașinile acolo, pur și simplu.

În unele cazuri, oamenii au menționat cu exactitate străzile pe care se găsesc astfel de autovehicule, precum și alte detalii, cum ar fi numărul de înmatriculare sau marca acestuia. Constantin Toma nu a rămas indiferent în fața numeroaselor sesizări ale buzoienilor și a luat măsurile necesare, trimițându-le notificări proprietarilor de autovehicule să își mute mașinile parcate nepotrivit. „Proprietarii/deținătorii au fost somați să le ridice de pe domeniul public sau să intre în legalitate”, a fost mesajul scurt transmis de către primarul Toma unui cetățean care a sesizat un astfel de fapt.

Aceleași probleme și la Râmnicu Sărat

În plin proces de reabilitare a străzilor din municipiul Râmnicu Sărat, autoritățile se luptă și cu nepăsarea unora dintre conducătorii auto, care și-au abandonat mașinile pe străzile pe care urmează să se întreprindă lucrări. Astfel, deși au somat cetățenii să îți mute mașinile de pe Aleea Răsăritului, care urmează să fie asfaltată, se pare că mesajul autorităților nu a ajuns la urechile tuturor, iar un cetățean a fost singurul care și-a lăsat mașina pe strada în lucru.

Municipalitatea râmniceană a făcut apel public la cetățeni, rugându-i să-i ajute în a-l identifica pe proprietarul mașini, pentru a putea demara lucrările pe respectiva stradă. „Zi de zi încercăm să ne îndeplinim misiunea și obiectivele propuse, plecând de la premisa că doar împreună cu dumneavoastră putem clădi și păstra un oraș curat, frumos și sănătos. Din păcate ne lovim aproape zilnic de probleme care pur și simplu ne împiedică să ne desfășurăm optim munca, așa cum este exemplul pe care îl semnalăm în continuare.

Deși am făcut toate demersurile să informăm râmnicenii în legătură cu lucrările de reabilitare ale suprafeței carosabile, trotuare și asfaltare pe Aleea Răsăritului, atât prin flyere, cât și pe social-media, lucrările ne sunt îngreunate de singura mașină care nu a fost mutată. Deși am întrebat în zonă, nimeni nu a putut să ne dea referințe despre proprietarul mașinii. Apreciem orice ajutor în identificarea proprietarului în vederea mutării autoturismului. Mulțumim, totodată, pentru înțelegere, celor care au ținut cont de rugămintea noastră și au mutat autoturismele din zona aflată în reabilitare!”, a transmis Administrația Domeniului Public Râmnicu Sărat.

Un comentariu

  1. Pe linga masinile abandonate , mai e si problema cu masinile aduse de samsari: acesti samsari parcheaza cite 5-6 masini cu lunile si anii pe trotuarele vecinilor ca la talcioc , iar primaria , politia nu iau deloc masuri spunind ca n-au cadrul legal, lucru neadevarat

Articole similare