Administrație

Autorul plângerii penale împotriva primarului Toma rămâne anonim

Plângerea penală împotriva primarului Constantin Toma, deja cunoscutul „dosar Transilvaniei”, rămâne, în continuare anonimă, iar autorul la nivel speculativ. Aceasta în ciuda faptului că dosarul a fost clasat, iar acuzația a fost considerată neîntemeiată, în urma cercetărilor efectuate de DNA Ploiești, structura în atribuțiile căreia a intrat investigația.

După încheierea controverselor, de la sfârșitul lunii iunie, Constantin Toma a anunțat că va întreprinde toate acțiunile pentru a afla identitatea făptașului, care a periclitat dezvoltarea unui întreg oraș. Zis și făcut, numai că răspunsul venit din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău lasă, în continuare, misterul să planeze asupra faptei. Se pare că denunțul a fost unul anonim și a venit prin Poștă.

Cu toate acestea, primarul Toma nu este mulțumit de răspuns și spune că întreaga problemă ar fi putut fi rezolvată pe plan local, dacă autoritățile și-ar fi dat interesul și i-ar fi pus „două-trei întrebări” legate de acest subiect.

„De la Parchet ne-a venit o hârtie după ce noi am pus o întrebare ca să pot da în judecată pe cel care a făcut plângerea penală, pentru denunț calomnios. S-a clasat dosarul penal și am primit o înștiințare scurtă, cred că era o singură frază, înștiințare semnată de doamna prim-procuror, în care anunță că denunțul a fost anonim și a venit prin poștă. Așadar, nu se știe cine a făcut denunțul. Nu am voie să comentez decizii ale procurorilor sau judecătorilor. Dar, Parchetul a trimis la DNA Ploiești dosarul când putea veni un procuror, ne punea două-trei întrebări, ne cerea detalii și clasa pe loc cauza”, a spus Constantin Toma, într-o intervenție la postul Focus TV.

Articole similare