Administrație

Buzoienii, sătui de operatorii de transport privați din județ. Ce reclamă aceștia

Vestea că autobuzele Trans Bus vor ajunge în curând în comuna Berca a stârnit un val de reacții din partea cetățenilor, mulți dintre aceștia fiind de părere că rețeaua de transport public din subordinea Primăriei Buzău ar trebui să se extindă în tot județul, pentru a pune capăt monopolului firmelor private de transport.

Berca se alătură, astfel, comunelor Săgeata și Robeasca, în care Trans Bus s-a extins de curând, facilitând oamenilor transportul către oraș. Aproape 9.000 de oameni vor fi deserviți de autobuzele Trans Bus, la care se adaugă și locuitorii satelor de pe rutele operatorului public.

„Așa cum bine știți, începând de luna aceasta (iulie, n.r.) am extins serviciul de transport public în alte două UAT. E vorba de comuna Săgeata și comuna Robeasca. Am ajuns, astfel, la un număr de 14 UAT în care efectuăm transport public local și suntem acum în etapa de pregătire a aderării comunei Berca. Acest lucru estimez că se va întâmpla undeva în luna septembrie. Deci, cam de la începutul lunii septembrie putem extinde serviciul de transport public și în Berca, o comună destul de mare, are în jur de 9.000 de locuitori. Ei au făcut cerere de aderare de aproximativ doi ani. Principalii beneficiari ai acestei extinderi sunt locuitorii din comuna Berca, dar și alte așezări limitrofe comunei”, a declarat Gică Toader, directorul Trans Bus, pentru Campus TV.

Anunțul Trans Bus a fost un prilej numai bun pentru ca cetățenii din tot județul să susțină demersul, pentru a pune capăt monopolului operatorilor de transport din mediul privat, care nu doar că măresc prețurile biletelor, ci o fac și într-un mod nejustificat, fără să ofere condiții mai bune călătorilor.

Cetățeni din comunele Brădeanu, Poșta Câlnău, Costești, Beceni sau din orașul Pogoanele au transmis numeroase mesaje pe rețelele de socializare în care acuză transportatorii privați că profită de faptul că sunt singurii care tranzitează rutele respective, iar acest lucru îi determină să se comporte abuziv față de călători, prin faptul că îi înghesuie în autobuze sau percep prețuri destul de mari pentru curse.

Rețeaua Trans Bus a fost înființată în 1998, iar în ultimii ani a trecut printr-un amplu proces de modernizare, dar și de extindere a traseelor, ajungând în mai multe localități din județ. În prezent, rețeaua de transport public aflată în subordinea Primăriei Buzău însumează 144 de autobuze, care circulă zilnic pe 25 de trasee din municipiu și alte 14 din județ.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker