Economic

Masini de taiat gresia si faianta – Alegerea dispozitivului potrivit in functie de scopul lucrarii

Cumpararea unei masini corespunzatoare de taiere a gresiei si a faiantei poate fi mai dificila decat pare la prima vedere. Piata este deosebit de ofertanta cand vine vorba despre aparate destinate montarii placilor de gresie si faianta. Astfel, vine in mod natural urmatoarea intrebare: cum stii ca ai facut o investitie buna? 

Criterii de selectie ale aparatului potrivit pentru montarea placilor de gresie si faianta 

Inainte de a porni in cautarea unui astfel de produs, stabileste urmatoarele: tipul de material care urmeaza taiat, dimensiunea lucrarii pe care o ai de facut, frecventa cu care folosesti aparatul si bugetul pe care esti dispus sa il aloci. Dupa ce ai stabilit lista detaliilor indispensabile aparatului necesar pentru gresie si faianta, urmareste in randurile urmatoare caracteristicile fiecarei categorii in parte.

  • Aparat manual pentru gresie si faianta 

Aceasta ustensila este ideala pentru lucrari ocazionale sau de dimensiuni reduse. Spre exemplu, in cadrul lucrarilor casnice, sau cand renovezi baia sau bucataria. Vezi aici mai multe sfaturi oferite de specialisti care sa te ajute la reamenajarea locuintei tale. Daca optezi pentru aparatul manual, atunci fii atent la calitatea cutitului din dotare, precum si la marimea placilor pe care le suporta. Exista variante hobby si semi-profesionale, care pot sectiona si placi de portelan. Aparatele manuale sunt mai convenabile ca pret decat cele electrice. Greutatea redusa permite transportarea si manevrarea usoara. 

Daca folosesti de regula aparatul de taiat electric, varianta cu utilizare manuala poate fi de ajutor atunci cand racordarea la curent nu e posibila. 

  • Aparatul electric pentru gresie si faianta 

Pentru lucrari profesioniste, de anvergura, amenajari complexe pentru blocuri sau case, masinile de taiat gresia cu dispozitiv electric de taiere sunt perfecte pentru rezultate performante. Acestea sunt dotate cu un disc rotativ diamantat prin care se obtine o taiere precisa, dar fina si fara pierderi de material. Particularitatile la care este indicat sa fii atent sunt cele referitoare la putere, viteza, lungimea cursei, unghiul de sectionare si adancimea de taiere. 

Masinile electrice de taiere sunt versatile si pot sectiona o gama larga de materiale (gresie, piatra, granit, marmura, caramida), in functie de tipul de disc.  Masina electrica are capacitatea de a taia placile diagonal, longitudinal, transversal si face posibila tesirea muchiilor. Este important de retinut ca aparatul electric poate debita o serie mare de placi in timp record. 

In consecinta este de preferat sa cumperi o masina manuala simpla sau semi-profesionala pentru lucrari casnice. Dispozitivul electric, profesional este conceput pentru realizarea de amenajari interioare, complexe. Pe Sculeaz.ro ai la dispozitie o varietate de masini manuale si electrice de taiat gresia si faianta pentru toate buzunarele! 

In concluzie, uneltele pentru gresie si faianta vin una in completarea celeilalte. Alegerea depinde atat de bugetul tau, cat si de alte specificatii importante precum: tipul de material taiat, marimea si volumul lucrarilor. Datorita acestui mic ghid, poti spune ca ai la indemana toate informatiile esentiale pentru a obtine dispozitivul de taiat gresia si faianta, adaptat nevoilor tale.  

Sursa foto: shutterstock.com

Articole similare