duminică, 07 martie 2021

Mai puțin de jumătate dintre profesorii buzoieni vor să se vaccineze

Ministerul Educației a anunțat care este procentajul profesorilor și al personalului nedidactic din mediul preuniversitar care vor să se vaccineze. Cifrele sunt șocante: mai puțin de jumătate din profesori și doar 40% din personalul nedidactic își dorește vaccinul anti-COVID.

Un procent de 45,93% dintre profesorii din preuniversitar vor să se vaccineze și doar 40% din personalul nedidatic vrea să se vaccineze.

Ministerul Educației a publicat rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative). S-a decis inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane, dintre care 131.962 reprezintă personal din sistemul de învățământ preuniversitar.

În județul Buzău, doar 49,80 la sută din personalul didactic de predare este dispus să se vaccinez, alături de 50,88% din personalul didactic auxiliar și de 45,20% din personalul nedidactic.

4 COMENTARII

  1. Acești profesori oare au studii superioare. Sigur, unii dintre ei, sunt absolvenții celebrelor universități ,, Spiru Haret”, Dimitrie Cantemir”, etc.

  2. Corect ar fi să se facă o statistică și cu părinții care au copii de școală. Câți dintre aceștia doresc să se vaccineze? Virusul migrează în ambele sensuri. Este ipocrit să fie puși la stâlpul infamiei doar profesorii care nu doresc să se vaccineze iar părinții care nu doresc să se vaccineze să nu fie atinși nici c-o floare!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!