Sport

Mai puternică, mai valoroasă! Metalul, versiune de top

Metalul Buzău – CSM Focşani 1-0 (0-0)

Un veritabil derby şi două meciuri de curtea şcolii, cam asta a însemnat debutul în noul sezon al Ligii a 3-a pentru cele trei echipe buzoiene din componenţa seriei a 2-a. În timp ce Metalul a avut parte de un meci de „care pe care” cu marii rivali de la Focşani, Rm. Sărat s-a distrat cu nişte puşti brăileni nevinovaţi, în timp ce nou promovata Voinţa Limpeziş încă se bucură că a dat trei goluri pe un teren pe care a încasat, în schimb, opt.

METALUL – CSM FOCŞANI 1-0 (0-0)

Merită să urmărim cu atenţie Metalul în noul campionat! Echipa ce reuşea, sezonul trecut, pentru prima dată în istoria clubului, să se bată pentru promovarea în Liga a 2-a, odată cu calificarea în play-off, pare acum capabilă să meargă până la capăt. Principalul argument, lotul, acum mai puternic, mai experimentat şi mai valoros, dintre care s-au remarcat deja portarul Iulian Dinu, unul dintre eroii echipei în urma prestaţiei cu Focşaniul, ori extrema Cocîrlă. Revenirea lui Daniel Mihai în partea stângă este un alt mare plus, iar în curând va intra şi marea surpriză a transferurilor, vârful Paul Batin, ultima dată la Concordia Chiajna!

La start, Metalul şi-a adjucat sâmbătă seară poate cel mai greu meci din noul campionat. Într-o partidă disputată pe terenul sintetic, echipa buzoiană
s-a impus la limită, 1-0, prin golul lui Adrian Moldovan din minutul 81, în faţa lui CSM Focşani, o binemeritată revanşă după disputele din ediţia trecută, când patru din cele cinci întâlniri directe au fost câştigate de vrânceni. Acum, cu ce are la dispoziţie şi ferită de accidentări, suspendări ori alte probleme de lot precum sezonul trecut, trupa lui Vali Stan cu greu poate fi depăşită.

METALUL: I. Dinu – Ceaşu, Ghinga, Nedelcu, D. Mihai – Antone, D. Stan, Tudorică, Marcu – Cocîrlă, Onţel. Au mai jucat: Puiu, Târşă, Bardaş şi Moldovan. Antrenor: Valentin Stan

CSM RM. SĂRAT – DACIA BRĂILA 9-0 (4-0)

CSM Rm. Sărat este primul lider al seriei a 2-a, după victoria la scor împotriva Daciei Brăila, formaţie retrogradată din Liga a 2-a şi care s-a despărţit în această vară de toţi fotbaliştii mai valoroşi pe care i-a avut în lot, alegând să se bazeze doar pe juniorii din propria pepinieră, singura excepţie fiind cea a lui Marc Tiomela, un jucător venit de la Lugoj.

Cu un lot subţire, din care au mai lipsit şi doi titulari, Brăila a fost carne de tun pentru râmniceni, care au câştigat cu 9-0, datorită reuşitelor lui Matei Constantinescu (3, 25, 38), Adrian Mateiciuc (30, 60, 87), Călin Pâslaru (54, 78) şi Mădălin Socol (83 – penalty).

„Rezultatul este pe măsura muncii băieţilor de la începutul pregătirii. M-au mulţumit cel mai mult seriozitatea şi disciplina tactică de care au dat dovadă pe durata întregii partide. Este doar un pas mic, dar un pas ce ne dă încredere şi mult curaj. Vreau să mulţumesc în primul rând suporterilor care au venit astăzi (n.r., vineri) în număr mare, dar mai ales copiilor de la Centrul de copii şi juniori şi părinţilor ce i-au însoţit şi încurajează acest sport minunat”, a spus, la final, antrenorul Marius Tîrîlă.

AEROSTAR BACĂU – VOINŢA LIMPEZIŞ 8-3 (4-2)

Impactul cu eşalonul superior a fost devastator pentru campioana judeţului. Într-un meci disputat la Bacău, Voinţa Limpeziş a cedat cu 3-8 în faţa Aerostarului, pentru care patru dintre goluri au fost marcate de fostul golgeter al Metalului, Andrei Pavel. Pentru buzoieni toate cele trei goluri au fost marcate de Alex Lemnaru. Potrivit unui anunţ al clubului, Voinţa Limpeziş urmează să-şi finalizeze lotul pe parcursul acestei săptămâni.

Etapa viitoare, sâmbătă, 3 septembrie, ora 17.00:

 • Metalul Buzău – Dinamo Bacău
 • Voinţa Limpeziş – Unirea Braniştea
 • Sporting Lieşti – CSM Rm. Sărat

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa 1

 • Aerostar Bacău – Voinţa Limpeziş 8-3â
 • CSM Rm. Sărat – Dacia Brăila 9-0
 • Metalul Buzău – CSM Focşani 1-0
 • Dinamo Bacău – Viitorul Ianca 4-1
 • Unirea Braniştea – Sporting Lieşti 0-0

Clasament

 1. SĂRAT 3 p.
 2. Aerostar 3 p.
 3. Dinamo Bacău 3 p.
 4. Metalul 3 p.
 5. Lieşti 1 p.
 6. Braniştea 1 p.
 7. Focşani 0 p.
 8. Ianca 0 p.
 9. Limpeziş 0 p.
 10. Brăila 0 p.

Articole similare