Politic

Lungu: Patru comune buzoiene vor fi racordate la gaze

Investiții importante în patru comune buzoiene, care vor fi racordate, în curând, la rețeaua de gaze. Astfel, Poșta Câlnău, Săgeata, Vadu Pașii și Tisău vor beneficia de fonduri din programul „Anghel Saligny”, cu ajutorul cărora se vor realiza sisteme de distribuție a gazelor naturale. Proiectele de racordare la gaze din cele patru comune au fost preluate de la Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), unde fuseseră declarate eligibile, dar fără finanțare.

Comuna Poșta Câlnău va beneficia de suma 51.017.462,63 lei, iar comuna Săgeata, precum și satele aparținătoare – Beilic, Săgeata, Bordușani, Dâmbroca, Găvănești -, vor primi 21.624.982,01 lei. Sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale vor fi înființate și în satele Izvoru, Grăjdana, Haleș, Pădurenii, Strezeni, Tisău și Valea Sălciilor, aparținătoare de comuna Tisău, unde investiția se ridică la 36.902.113,73 lei. Alte 50.808.809,82 lei vor merge către comuna Vadu Pașii, și în satele aparținătoare Băjani, Focșănei, Gura Câlnăului, Scurtești, Stăncești și Vadu Pașii.

Anunțul oficial legat de racordarea comunelor buzoiene la rețeaua de gaze naturale a fost făcut de către deputatul PSD Romeo Lungu, pe pagina sa de Facebook. De menționat este și faptul că secretarul de stat care coordonează atât implementarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, cât și Direcția de Achiziții din Ministerul Dezvoltării, este buzoianul Alexandru Stoica, fiul primarului comunei Pănătău, Nicolae Stoica.

„Soluții reale pentru administrațiile locale! Comunele Poșta Câlnău, Săgeata, Vadu Pașii și Tisău vor avea rețele de gaze naturale. Proiectele au fost preluate de la POIM (unde au fost declarate eligibile, dar fără finanțare) în Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», care este coordonat de secretar de stat PSD”, a scris Romeo Lungu pe Facebook.

Un comentariu

  1. Dupa ce se termina de construit reteaua comunala de gaze , cui apartine ? Dupa mintea mea , normal ar fi sa apartina comunei , celui care a platit !
    Ma tem ca reteaua va intra in proprietatea distribuitorului de gaz , ceea ce mi se pare absurd !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare