Politic

Lume nouă la organizația municipală a PSD Buzău

Organizația municipală a Partidului Social Democrat a primit membri noi în rândurile sale joi, 27 aprilie. În prima fază, 60 de persoane și-au primit carnetul de membru, urmând ca alte câteva zeci să fie primite în perioada imediat următoare printre social-democrați. Nu toți membrii nou desemnați au fost prezenți la eveniment, dar cei ce au venit au fost felicitați de președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, senatorul Lucian Romașcanu, ministru al Culturii, și de către primarul Constantin Toma, președinte al organizației municipale.

Constantin Toma s-a declarat plăcut surprins de numărul mare de persoane care au ales să facă parte din PSD, deși nu a fost derulată nicio campanie de atragere de noi membri în partid. Liderul social-democraților din municipiul Buzău spune că meritul îi aparține președintelui partidului, Marcel Ciolacu, cel căruia i se atribuie, pe bună dreptate, revirimentul formațiunii căzută în dizgrație sub alte guvernări.

„Ceea ce este de remarcat este faptul că nu s-a făcut niciun fel de promovare să primim noi membri. Am zis să primim azi 50, iar săptămână viitoare sau peste două săptămâni să primim și diferența. Între timp, am mai primit semnale că se vor înscrie și alți oameni, iar calitatea acestor oameni este foarte bună și ne bucurăm pentru acest lucru, pentru că Partidul Social Democrat nu mai este un partid nefrecventabil sau foarte multă lume ajunsese să urască acest partid din cauza unor situații sau a unor oameni. La nivel central, domnul Marcel Ciolacu își face treaba și, practic, a contribuit foarte, foarte mult, dacă nu chiar decisiv, la această nouă față a Partidului Social Democrat”, a spus primarul Toma.

Ministrul Lucian Romașcanu a declarat că se bucură să vadă numărul mare de tineri care au ales să facă parte din PSD Buzău și a transmis că aceasta este o validare a politicii dusă de partid, iar „ceea ce facem, facem bine”, după cum s-a exprimat acesta: „Este foarte important pentru noi, ca organizație, să vedem că lumea vine, ceea ce înseamnă că ceea ce facem, facem bine. Am primit o sută și (ceva, n.red.) de membri în organizația municipală în perioada asta. Per total, din 2020 am primit peste 6.000 de membri în organizația județeană a PSD. (Au venit, n.red.), foarte mulți tineri, foarte mulți oameni care au un cuvânt de spus în societatea buzoiană – profesori, ingineri, doctori -, și este o mândrie pentru Partidul Social Democrat că reușește, prin semnalul pe care îl trimite în societate, să aducă oameni de calibru, de calitate (…) Repet ce a spus domnul primar, nu am făcut o campanie deschisă de aducere de noi membri și e bine să lăsăm așa, pentru că este o decizie personală care nu trebuie să fie influențată neapărat”, a adăugat Lucian Romașcanu.

Infuzie galbenă

Noii membri din organizația municipală social-democrată vin nu doar de la alte formațiuni politice, ci și din domenii de activitate destul de diferite. Printre cei care s-au remarcat din mulțime se numără inginerul Nicolae Mărăcine, fost consilier județean PNL, om cu vechime în rândurile liberalilor, inspectorul școlar Cristina Ivan, precum și expertul contabil Elena Gurguiatu, om cu funcții cheie în mai multe formațiuni politice locale, precum PNL, USR sau ALDE.

 

Un comentariu

  1. Ma bucur ca nume ”sonore” din zona galbena au ajuns la ”secera si ciocanul roșii”. În sfârșit oamenii ăștia și-au găsit gașca ideală!

Articole similare