Monden

Lucia Dumitrescu a cântat în aer liber în formula Salamandra, în Germania

Au îmbinat vacanța cu experiențele culinare și cu munca pe scenă, dăruind muzică! Lucia Dumitrescu și băieții de la Salamandra au petrecut câteva zile superbe în Munchen, fiind invitați să susțină un concert în aer liber, cu oameni plini de entuziasm și chef de distracție.

În paralel, vara 2022 a fost marcată de buzoiancă și prin activitatea pe care a început-o în anul 2018, respectiv proiectul de muzică bisericească numit „Corul Copiilor Magnifici”. Lucia spune că proiectul a venit din dorința de a-i încuraja pe copiii talentați și pe familiile acestora să se apropie de rugăciunea colectivă către Dumnezeu, în cadrul Sfintei Liturghii. „Trebuia să fie o corală cu repertoriu de colinde pentru Crăciun și unul specific Sărbătorilor Pascale. A venit însă pandemia, iar proiectul s-a schimbat radical, într-un cor de copii care au reușit să-și sincronizeze vocile online, fără să cânte unii lângă alții decât aduși laolaltă de Zoom. Corul este format din copii buzoieni talentați, care deja au performanțe muzicale în domeniul interpretării solistice, dar și performanțe școlare”, declara în urmă cu ceva timp Lucia Dumitrescu.

Cântăreața a mai completat că la început nu se gândea că va ajunge la performanță, pentru că „nu a fost un proiect menit spre a fi promovat, ci mai degrabă unul pentru Dumnezeu, de mulțumire pentru toate darurile pe care El le-a îngăduit ca noi să le primim”.

Psihoterapeut și psiholog apreciat, Lucia Dumitrescu reușește, cu ajutorul proiectelor sale, să-și pună talentul și experiența în slujba oamenilor și spune că, în tot ceea ce a făcut, Dumnezeu este cel care a îndrumat-o tot timpul. De altfel, Lucia Dumitrescu folosește din plin muzica drept terapie pentru suflet.

Cât despre planurile sale pentru toamnă, Lucia a mai subliniat, cu diferite ocazii, că nu își mai face demult planuri pe termen lung, pentru că, spune ea, „viața este firavă, nu știi niciodată în ce parte te duce, chiar dacă tu îți propui multe lucruri, ținând cu dinții de ele (…) Proiectele mele sunt să încerc să fiu zi de zi versiunea mea mai bună decât cea de ieri, să continui să fac ce pot eu mai bine în domeniile în care activez și să trăiesc frumos prezentul, căci doar pe el îl am cu adevărat. Înainte de începerea pandemiei aveam deja finalizate multe piese noi, pregătite pentru a fi lansate. Gânduri și idei legate de activitățile de cor. Toate sunt bine definite, pregătite și sunt convinsă că, pentru toate va veni timpul potrivit, dacă voia Lui este ca ele să se împlinească”, mai spune Lucia Dumitrescu.

Articole similare