Administrație

Locuitorii din Mărăcineni vor semafoare „cu buton” pe DJ 203K

Analiza din materialul următor se bazează exclusiv pe comentariile postate de cetăţenii din comuna Mărăcineni, pe marginea unui subiect pe cât de sensibil, pe atât de discutat pe reţelele de socializare. Regimul de circulaţie pe care conducătorii auto trebuie să-l respecte pe Drumul Judeţean 203K ar putea fi îmbunătăţit, în opinia participanţilor la trafic, cu reguli şi proceduri specifice activităţii poliţieneşti, scopul fiind acela de a limita la maxim accidentele în care sunt implicaţi şi pietoni, dar şi obţinerea unei conduite la volan, din partea conducătorilor auto, care să garanteze un regim de circulaţie civilizat şi sigur. Cele mai multe comentarii fac referire la tronsonul care traversează comuna Mărăcineni, pentru că este zona care a suferit cele mai multe transformări după procesul de reabilitare şi modernizare, astfel încât unul dintre elementele de trafic, viteza, este considerat drept principală cauză a accidentelor (prea) multe înregistrate doar pe raza acestei unităţi administrative.

Administraţia locală şi primarul Constantin Dumitru au luat în serios o astfel de realitate nedorită, astfel că într-una dintre ultimele şedinţe ale Consiliului Local a fost aprobată alocarea unui sume de la bugetul comunei, pentru achiziţionarea unui „pistol-radar”, componentă ce ar urma să fie dată în folosinţa Serviciului Circulaţie, al Poliţiei Buzău, şi folosirea acestuia cu precădere pe tronsonul DJ 203K între Pod Mărăcineni şi Lopătari-Bisoca. Demersul administraţiei publice din Mărăcineni este absolut legal, iar în ceea ce priveşte înlesnirea folosirii de către poliţişti, procedural, ar fi vorba doar de asumarea unui contract de comodat între Primăria Mărăcineni şi Poliţia Buzău. Demersul primarului de Mărăcineni a fost apreciat de localnici – participanţi la trafic sau din postura de pietoni -, care nu înţeleg însă de ce Poliţia nu definitivează procedurile de preluare a componentei respective!

Mai mult, în ultimele două zile, urmare a unui nefericit accident produs pe raza comunei Mărăcineni, în care un copil de patru ani a fost lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni, reţelele de socializare „au luat foc”, multe dintre comentarii fiind orientate către zona soluţiilor ce ar trebui să fie regăsite între preocupările poliţiştilor! Cea mai nouă, dar şi cea mai apreciată propunere, apreciată şi de participanţii la trafic şi de localnicii pietoni, este cea a achiziţionării şi montării de semafoare „cu buton” la trecerile pentru pietoni, în special cele amenajate în dreptul instituţiilor şcolare.

Locuitorii din Mărăcineni se şteaptă ca prima instituţie care va reacţiona să fie (tot) Primăria Mărăcineni şi primarul Constantin Dumitru, dar nu i-ar deranja o surpriză din partea Poliţiei Buzău!

Iată o mostră de luare de poziție pe acest subiect:

Dragoș: „Aș vrea să precizez că astăzi a avut loc un accident rutier cu un copil lovit de mașină pe DJ 203K în dreptul școlii din Mărăcineni. Văd că nu interesează presa și nici CJ care are în administrare acest drum. Și eu sunt părinte și știu cât de periculos este să traversezi pe trecerea de pietoni în zona acestei școli. SPER ca noul șef al CJ să ia măsuri pentru montarea de limitatoare în zona școlilor astfel încât să nu mai stăm cu teamă zilnic că se întâmplă o nenorocire cu copiii noștri. Sper că publicați comentariul și poate faceți și o știre despre acest lucru”.

Radu: „Nu de calmatoare de viteză (limitatoare cum spun unii) este nevoie, ci de semafoare electrice cu buton la fiecare trecere de pietoni. Asta înseamnă civilizație, nu niște denivelări care distrug mașinile. De asemenea, părinții ar trebui să își învețe copiii să traverseze strada și să ceară ca la școală să se predea legislație rutieră”.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker