Actualitate

Medic ATI buzoian, premiat la Gala „Medic pentru România”

Un medic buzoian a fost apreciat la Gala „Medic pentru România”, ediția a III-a, ce s-a desfășurat în data de 27 martie la Ateneul Român, pentru rezultatele deosebite în activitatea medicală și socio-culturală, care, alături de colectivul secției ATI, aduce o contribuție deosebită în îngrijirea și salvarea pacienților din secție. Este vorba despre dr. Sabin Bâldea, medic primar în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

El a fost nominalizat la Premiul „Vasile Voiculescu”, pentru realizări deosebite în activitatea cultural-artistică, în semn de aleasă prețuire și recunoaștere a implicării în viața comunității medicale și a muncii depuse în domeniul cultural-artistic. Acesta a fost susținut de către președintele Colegiului Medicilor Buzău, dr. Dragoș Porumb, de soție, dr. Vasilica Bâldea, medic primar ORL și șef de secție, în cadrul SJU, dr. George Vulpe, medic primar ortoped și șef secție Ortopedie SJU, dr. Aura Diaconescu, medic primar medicină de familie, dr. Laura Ciuntu, medic primar medicină de familie, care, i-au fost alături  la acest eveniment deosebit.

Managerul SJU Buzău, ec. Claudiu Damian, afirmă despre această recunoaștere a meritelor unui profesionist din instituția pe care o conduce că „este o onoare pentru SJU Buzău faptul că medicul Sabin Bâldea a fost nominalizat și premiat la acest eveniment, pentru întreaga activitate medicală și socio-culturală. Doresc să îl felicit și să îi mulțumesc pentru că a adus un plus de valoare SJU Buzău. Susțin ferm astfel de activități medicale, socio-culturale, manifestări științifice, lansări de carte ale întreg personalului medico-sanitar și astăzi în mod deosebit medicului Sabin Bâldea, prin această distincție aducând o contribuție semnificativă imaginii spitalului prin cunoașterea adevăratei valori umane a acestei unități medicale”.

Colegiul Medicilor din România a acordat distincții unor membri ai organizației profesionale, pentru a recunoaște și a recompensa activitatea deosebită a acestora. Este vorba despre Premiul Colegiului Medicilor din România „Carol Davila” pentru promovarea valorilor profesiei medicale, Premiul Colegiului Medicilor din România „George Emil Palade” pentru cercetare științifică și realizări deosebite în domeniul medical și Premiul Colegiului Medicilor din România „Vasile Voiculescu” pentru realizări deosebite în activitatea cultural-artistică.

Evenimentul a strâns peste 500 de personalități de prestigiu, dintre care amintim pe Alexandru Rafila, ministrul Sănătății,  Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române,  Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România,  Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă,  Octavian Ioan Buda, psihiatru și profesor Istoria Medicinei, Carmen Orban, consilier pe probleme de Sănătate în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, precum și profesori universitari și medici de renume.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker