Sport

Moroianu și Bucur, la lotul național

„Buzoiencele” vor juca în partidele cu Bosnia și Grecia

Deja calificată la Campionatul European de handbal feminin, naționala României mai are de disputat două partide din grupa preliminară, cu Bosnia şi Grecia. Selecționerul naționalei feminine de handbal a României, Florentin Pera, a convocat 18 jucătoare pentru ultima acțiune din această campanie. În lotul tricolor vor fi și două fete de la Gloria, Daria Bucur și Andra Moroianu.

Daria Bucur

Dacă Daria Bucur a fost selecționată în mod constant, Andra Moroianu a intrat mai recent în anturajul naționalei. Tânăra extremă s-a regăsit, totuși, în lotul lărgit pentru mondialul nordic, derulat la finele lui 2023.

Andra Moroianu

Pentru sportiva de 23 de ani convocarea sub tricolor înseamnă mult, mai ales că rezultatele Gloriei din acest sezon au fost sub așteptări.

Pentru postul de extremă dreaptă, Moroianu o are concurentă pe Oana Borș, o altă tânără speranță a handbalului autohton. Meciurile cu Bosnia și Grecia, destul de facile, constituie pentru Florentin Pera prilejul ideal de a vedea la lucru și sportive mai tinere.

Gloria  Bistriţa, Rapid, Dunărea Brăila, SCM Râmnicu Vâlcea, Gloria Buzău și Minaur dau câte două jucătoare la lot, în timp ce campioana CSM Bucureşti, SCM Craiova, Măgura Cisnădie, CSM Târgu Jiu, Corona Braşov şi HC Zalău au câte o reprezentantă.

  • Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Bianca Curmenţ (SCM Craiova), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);
  • Extreme dreapta: Oana Borş (CS Minaur Baia Mare), Andra Moroianu (SCM Gloria Buzău);Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);
  • Centri: Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (HC Dunărea Brăila), Elena Roşu (CS Măgura Cisnădie);
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ştefania Stoica (CSM Bucureşti);
  • Extreme stânga: Eva Kerekes (CS Minaur Baia Mare), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila), Roberta Stamin (HC Zalău);
  • Pivoţi: Ana Ciolan (CSM Târgu Jiu), Lorena Ostase (CS Rapid Bucureşti), Elena Bianca Voica (Corona Braşov).

Lotul național se va reuni pentru un stagiu centralizat la București, în zilele de 1 și 2 aprilie, apoi se pleacă spre Bosnia, pentru meciul programat pe 4 aprilie, la Cazin. Tricolorele revin în țară și vor juca la Buzău, locul unde va avea loc partida contra Greciei.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker