Educație

Liceul „Moisil”, implicat într-un proiect unic în România

Liceul Tehnologic, „Grigore C. Moisil” a acceptat o nouă provocare în ceea ce privește proiectele europene. Este vorba despre realizarea proiectului  „CyberAgent”, o noutate în domeniu pentru că reunește un consorțiu format din organizații reprezentând învățământul superior, formare profesională, organizații non-profit și sectoare de afaceri, respectiv Universitatea Vilnius (Lituania), Liceul Tehnologic, „Grigore C. Moisil” Buzău (România) , Women4Cyber Mari Kert – Saint Aubyn Foundation (Belgia), Ecosistemas Virtuales Y Modulares SL (Spania), Prios Kompetanse AS (Norvegia), Teknopark Istanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Turcia) , Hackeru Polska Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia (Polonia) și Olemisen Balanssia Ry (Finlanda). CyberAgent este o platformă de instruire care permite să se abordeze provocările de securitate cibernetică. Pentru școli această platformă este foarte utilă întrucât aici  sunt calculatoare în sălile de clasă, în laboratorul de informatică și în birourile personalului administrativ. Fiecare necesită o modalitate de protecție specifică în funcție de activitățile realizate pe calculator și de utilizatori. Pe de altă parte, politicile de securitate cibernetică sunt într-o continuă schimbare, iar regulile noi trebuie și ele implementate și întreținute, pentru a putea ține pasul cu provocările date de hackeri.

Din acest punct de vedere, Liceul Tehnologic, „Grigore C. Moisil” este prima instituție din România care desfășoară un proiect în cadrul acestei noi chei Erasmus+, și anume, Alianțe pentru inovare – Cyber Agent – «SME’s Cyber Security Change Agents»

Proiectul răspunde  cererii tot mai mari de măsuri de securitate cibernetică. De aceea,  Universitatea din Vilnius, în colaborare cu partenerii din cele șapte țări europene, implementează în prezent acest proiect  CyberAgent , pe o perioadă de trei ani.

Scopul principal al proiectului CyberAgent este de a stabili o platformă pentru îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților de securitate cibernetică în antreprenoriat.

Proiectul este conceput pentru a beneficia angajații organizațiilor mici și mijlocii, instituțiilor de învățământ superior și instituțiilor de formare profesională, permițându-le să aplice materialele de instruire în eforturile lor respective.

Proiectul prevede un studiu de cercetare care va fi folosit ca bază pentru elaborarea materialelor de instruire pentru studenții din învățământul profesional și superior.

Programul va oferi instruire pentru angajații organizațiilor mici și private, cu un accent deosebit pe implicarea femeilor. În plus, proiectul promovează, de asemenea, cooperarea și schimbul de bune practici privind practicile de securitate cibernetică între instituțiile de învățământ superior, furnizorii de formare profesională, întreprinderile mici și mijlocii și organizații.

Proiectul CyberAgent a fost lansat la începutul lunii iulie și a fost derulat de la distanță. Pe 3 și 4 octombrie, reprezentanți ai tuturor partenerilor de proiect au participat la o întâlnire la Facultatea Kaunas a Universității din Vilnius pentru a discuta următoarele activități de dezvoltare a conținutului, atingerea obiectivelor stabilite, diseminarea proiectului, provocările problemelor de securitate cibernetică și multe alte activități ale proiectului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker