Politic

Liberalul Pufu, noi demersuri pentru centrele de permanență

La începutul lunii septembrie, senatorul liberal Vlad Pufu anunța că se va ocupa personal de demersurile pentru înființarea unor centre de permanență, atât în municipiul Buzău, cât și în Râmnicu Sărat, și va iniția discuții cu responsabilii celor două unități administrativ-teritoriale.

Colegiul Medicilor din România (CMR) a luat act de situația cu care se confruntă județul nostru prin prisma lipsei medicilor, iar luni, 28 noiembrie, președintele CMR, profesor universitar dr. Daniel Coriu, împreună cu alți reprezentanți ai organizației, vor iniția discuții pe această temă cu autoritățile locale și comunitatea medicală din Buzău. În cadrul întâlnirii, se va pune accent pe situația de la Spitalul Județean, unitate medicală ce se confruntă cu lipsa medicilor pe anumite secții, dar și un număr mare de pacienți.

Senatorul PNL Vlad Pufu

„Mă alătur demersului Colegiului Medicilor din România și vom încerca, luni, să discutăm despre necesitatea înființării unui centru de permanență în municipiul Buzău. Am anunțat la începutul toamnei că voi sprijini înființarea unor noi centre de permanență în județul Buzău. S-au făcut pași importanți, dar mai sunt multe de rezolvat. Având în vedere problemele sistemului de sănătate buzoian, funcționarea unui centru de permanență este aproape vitală în primul rând în municipiu, pentru a mai degreva din presiunea pusă pe Serviciul de Ambulanță și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Luni ne vom întâlni cu prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, conducerea Colegiului Medicilor Buzău, medici de familie și autorități din sănătatea județeană, pentru a discuta punctual problemele din sistemul sanitar și a le găsi rezolvare. Înființarea Centrului Medical de Permanență în municipiu va fi tema pe care o voi propune în discuție”, a transmis senatorul Pufu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Trei centre de permanență funcționează deja în județ – la Berca, Vernești și Vintilă Vodă -, însă Vlad Pufu mărturisea că Buzăul are nevoie, de asemenea, de un astfel de centru, care să asigure continuitatea asistenței medicale primare în afara programului normal de lucru al medicilor de familie, sâmbătă, duminică și în timpul sărbătorilor legale. Dacă ar fi înființat în oraș, centrul ar lua din presiunea existentă pe Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, acolo unde pacienți cu afecțiuni mai mult sau mai puțin grave așteaptă chiar și cu orele pentru a fi consultați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare