Economic

Care e perioada cea mai potrivita din an pentru un sejur in Kefalonia?

Kefalonia este o insula absolut fermecatoare, care te va face sa te intrebi de ce nu ai ajuns aici mai devreme si va fi locul in care vei vrea sa revii si in viitoarele vacante. Aceasta insula greceasca este o adevarata bijuterie, care te va surprinde cu nuante infinite de albastru, orase in stil italienesc, munti pe care sa ii iei la picior, apa cristalina, dealuri si… multa liniste. In consecinta, daca iti doresti o vacanta in care sa te bucuri de minunatiile naturii si pace, atunci un sejur in Kefalonia este exact ceea ce cautai!

Un avantaj al alegerii acestei destinatii il reprezinta, dincolo de peisajele de basm, temperaturile ridicate de care te poti bucura pe intreg parcursul anului.

Kefalonia te va intampina cu o clima de tip mediteranean, cu veri calduroase si temperaturi ale apei perfecte si ierni cu temperaturi pozitive, astfel incat sa poti face plimbari indelungate si sa descoperi la pas sau cu masina aceste meleaguri fascinante.

In cazul in care iti doresti un sejur Kefalonia in cea mai calduroasa perioada din an, atunci luna iulie este perioada ideala pentru vacanta ta. In aceasta luna, te poti bucura de 14 ore de soare stralucitor, temperaturi de aproximativ 28 de grade Celsius si apa marii a carei temperatura poate ajunge pana la 25 – 26 de grade Celsius.

La polul opus, cea mai friguroasa luna din an este ianuarie, perioada din an in care temperaturile diurne se situeaza in jur de 9 grade Celsius. In schimb, luna decembrie este cea mai ploioasa din an.

sejur Kefalonia

Cu ce poti merge intr-un sejur in Kefalonia?

Daca te-ai hotarat sa-ti rezervi un sejur Kefalonia, atunci trebuie sa stii ca exista numeroase modalitati de a ajunge in acest colt de Paradis. Astfel, poti opta pentru varianta cea mai rapida: avionul, avand posibilitatea de a zbura direct catre insula din Bucuresti si Timisoara. O alternativa ar fi un zbor pana in Zakynthos si de acolo sa iei ferry-boatul spre Kefalonia, drum care are o durata de aproximativ o ora si jumatate.

Daca nu te atrage o calatorie cu avionul, atunci poti opta pentru transportul cu masina pana in Lefkada. Din orasul Vasiliki, din Lefkada, vei putea lua un ferry care sa te duca pana in Fiskardo, coloratul oras italian al Kefaloniei.

Ce poti vizita intr-un sejur in Kefalonia?

 Sutele de plaje ale acestei insule reprezinta ele insasi obiective turistice, asa ca, daca iti mai ramane timp de explorat, iata alte cateva locuri pe care sa le incluzi pe lista ta, caci sunt de neratat:

  • Pestera Drogarati – este situata in apropierea oraselului Sami si este considerata una dintre cele mai frumoase pesteri ale Greciei;
  • Pestera Melissani – vizitarea acestei pesteri este o adevarata incantare si te va surprinde cu un peisaj suprarealist.
  • Muntele Soros – este cel mai inalt munte de pe insulele ionice. De pe versantul sudic vei putea admira Zakynthos (intr-o zi senina, este vizibil chiar si Peloponezul), iar de pe versantul opus vei putea vedea Ithaka. De-a lungul intregii sosele, este o panorama de vis. De sus, vei putea admira aproape intreaga panorama a sudului insulei;
  • Soseaua Argostoli – te va surprinde cu un peisaj cum rar iti va fi dat sa vezi: kilometri si kilometri de albastru marin, pini verzi, stanca semi arida si sate cocotate pe cele mai inalte culmi ale muntelui.

Articole similare