vineri, 14 august 2020

Liberalii buzoieni vor cât mai multe majorități în consiliile locale din „bârlogul lui Marcel Ciolacu”

Organizația județeană a Partidului Național Liberal s-a dezvoltat în ultimele luni, astfel încât, în acest moment, PNL nu mai este privit în teritoriu precum un „partid de mâna a doua-a treia”, ci drept „cel mai important la momentul acesta în România și în județul Buzău”, susține deputatul Cristinel Romanescu, președintele PNL Buzău. El a făcut aceste declarații vineri, pe parcursul unei conferințe de presă la care a participat și vicepreședintele regional Victor Paul Dobre.

„Am putut să ne organizăm, am avut și timpul necesar să ne organizăm cam în toate localitățile; să nu uităm că la alegerile prezidențiale PNL Buzău a avut succes în peste 27 de localități, acolo unde, practic, sunt doar primari PSD. Lupta a fost grea, dar încet-încet am început să ne organizăm și, bineînțeles, începem să arătăm din ce în ce mai bine, ca o adevărată echipă și încerc să le explic și colegilor că astăzi, atunci când mergem în teritoriu, în județul Buzău, nu mai suntem priviți ca un partid de mâna a doua-a treia, suntem partidul cel mai important la momentul acesta în România și în județul Buzău și suntem și la guvernare. Și, în felul acesta oamenii își dau seama, le creăm speranța că împreună vom putea face ca și județul să arate așa cum trebuie”, a spus Romanescu.

În acest context, liderul liberal buzoian spune că, la alegerile locale din toamna acestui an, targetul PNL Buzău nu va fi acela de a obține cât mai mulți primari, ci cât mai multe majorități în consiliile locale: „Noi abordăm într-un alt mod acest lucru; noi spunem că în primul rând ne dorim să avem majoritatea, de fiecare dată, în consiliu, în fiecare consiliu din localitate. Pentru că încercăm să găsim consilieri foarte buni, care să se implice, să creeze acea echipă de care mulți ani am avut nevoie; acolo este esența unei echipe puternice pentru fiecare localitate. În general este bine să ai un om reprezentativ, care este un bun gospodar, dar dacă nu va avea o echipă care să îl sprijine și în consiliu, dar și afara lui, să discute cu oamenii, este degeaba. Pentru că el (primarul, n.r.) nu va putea face față în niciun fel de comunitate. De aceea eu, în abordarea mea, de fiecare dată gândesc echipa”, a spus liderul liberal buzoian, care însă admite că acest scop nu va fi deloc ușor de realizat. „Lupta va fi destul de grea, sau cel puțin nu va mai fi ca în 2016, atunci când PNL nu a avut un rezultat foarte bun, au fost doar opt primari. Gândiți-vă cât de greu ne-a fost în tot acest timp să luptăm într-un județ unde sunt 79 de primari PSD; la începuturile constucției nu eram foarte bine primiți  sau văzuți. Dar, încet-încet, am reușit”, a mai spus președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Cristinel Romanescu.

La rândul său, Victor Paul Dobre admite că bătălia electorală la Buzău nu va fi una ușoară, atât timp cât aici este „bârlogul lui Marcel Ciolacu”: „E un județ în care PSD a fost pe primul loc. E o filială puternică. E bârlogul lui Marcel Ciolacu. Dar, aș avea și eu să transmit un mesaj pentru buzoieni. E bine ca atunci când un partid guvernează țara să fie o administrație locală și județeană de aceeași culoare. E foarte eficient. Colegii mei de la Buzău au o bătălie grea de dus, foarte grea (…) Nu e simplu, bătăliile sunt mult mai grele. Eu numesc alegerile locale <războiul între­gului popor>. Într-o localitate candidează o sută de consilieri, fiecare cu familie, prieteni, dar avem încredere în determinarea colegilor noștri. Vă asigur că noi vom fi la guvernare și în următorul deceniu”, a spus Victor Paul Dobre.

1 COMENTARIU

  1. Eu zic să ia toate majoritățile pe care le vor. Le merită cu prisosință. Și ei și votanții lor.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!