Sănătate

LaurusMedical, investiție de jumătate de milion de euro pentru prima clinică din Buzău

LaurusMedical, clinică specializată în tratamentul hemoroizilor și va­ricelor, a inaugurat, marți, noul centru din Buzău. Clinica se află într-un sediu dotat cu cele mai noi tehnologii, în care o echipă medicală de specialiști cu pregătire de nivel internațional oferă tratamente minim invazive ale afecțiunilor hemoroidale și a varicelor, alături de alte specializări medicale. Clini­ca face parte dintr-o rețea națională prezentă în București, Bacău, Cluj Na­poca, Deva, Focșani, Galați, Pitești, Ploiești, și Suceava sub numele LaurusMedi­cal – o inițiativă privată lansată cu 15 ani în urmă.

În Buzău s-a constatat o cerere foarte mare pentru serviciile specifice oferite de clinicile Laurus, mulți cetățeni fiind nevoiți să se trateze în alte orașe, mai ales în perioada pandemiei, când virusul Covid-19 aproape că a blocat spitalele, iar perso­nalul medical nu mai face față unui număr atât de mare de pacienți. Acesta este unul dintre motivele pentru care clinica LaurusMedical și-a deschis porțile marți, 19 octombrie, în Buzău.

,,Am hotărât deschi­derea acestui nou centru în Buzău pentru că, practic, Buzăul întregește cumva inelul carpatic de-a lungul căruia se desfășoară centrele Laurus, dar, mai ales (…) pentru că am avut, în clinicile din Focșani, Plo­iești, chiar și în Galați, o serie de pacienți din Buzău și am constatat o nevoie mare de servicii în această zonă. Pe de altă parte, chiar nu există, suntem primul furnizor de servicii de Proctologie și Flebologie în această zonă. În activitatea pe care o să o desfășurăm în Buzău am cooptat atât medici locali, cât și medici din rețeaua noastră, re­țeaua Laurus. Vor veni foarte mulți medici și din București ca să desfășoare activitate aici”, a declarat Anca Petca, Director Gene­ral LaurusMedical, la evenimentul de deschidere  cli­nicii.

„Foarte importantă este prevenția și depistarea din stadiu timpuriu a acestor boli, care se face prin consult medical preventiv, recomandabil mai ales în cazul persoanelor care au antecedente în familie și care trec, să spunem, de vârsta de 50 de ani”, a declarat dr. Daniel Voiculescu, director medical LaurusMedical, prezent la des­chiderea clinicii din Buzău.

„Inaugurarea clinicii din Buzău reprezintă un efort investițional privat menit să contribuie la îmbună­tățirea stării de sănătate a populației din oraș și din zonele limitrofe. Buzoienii sunt bineveniți atât pentru tratamente, dar și pentru prevenție, ambele prestate cu profesionalism și empatie, folosind  tehnologii moderne”, a mai spus dr. Anca Petca.

Buzoienii care vor să aibă parte de tratamente la această clinică trebuie să știe că specialitățile de care LaurusMedical dispune sunt: Proctologie, Flebologie, Chirurgie generală, Gastroenterologie, Dermato-Venerologie, Chi­rurgie plastică, Chirur­gie vasculară, ORL, ATI.

Lider în tratamentul hemoroizilor și varicelor

Clinica de la Buzău este a zecea din țară deschisă de LaurusMedical, liderul național în domeniul proctologiei, flebologiei și gastroenterologiei. Pentru a reuși să aducă în fața buzoienilor o clinică  la standardul celorlalte clinici din restul orașelor a fost nevoie de un buget de aproximativ jumătate de milion de euro pentru ca buzoienii să beneficieze de tratamente într-un spațiu steril.

,,Am făcut o investiție de aproape o jumătate de milion de euro în acest centru. Am pornit de la zero. Când vorbesc de această investiție mă refer și la partea de amenajare, și la partea de echipamente medicale. Dar, aș vrea să rețineți că în ceea ce privește activitatea LaurusMedical, principala noastră valoare nu repre­zintă investiția în bunuri, o reprezintă calitatea serviciilor”, a mai declarat Anca Petca.

De echipa buzoiană se va ocupa Cătălina Oancea, managerul clinicii din Buzău, care va avea o sarcină destul de grea pentru a aduce clinica la nivelul întregului lanț LaurusMe­dical. ,,Va avea o sarcină grea ca să se ridice cu acest centru la toate standardele de calitate ale centrelor Laurus”, a adăugat Anca Petca.

„Pentru echipa pe care o conduc, este un motiv de mândrie să le putem fi de ajutor buzoienilor care au nevoie de servicii medicale de calitate, oferite cu empatie și respect, pe lângă profesionalism, prestate la noi în oraș, astfel încât să nu mai facă naveta la centrul nostru din București sau la cele din orașele apropiate”, a declarat Cătă­lina Oancea, managerul clinicii din Buzău.

Compania LaurusMe­dical a luat ființă în anul 2006, la început cu o singură specialitate, o specialitate de nișă. Primul centru a fost deschis în București, urmând apoi des­chiderea a încă zece centre în orașe din țară. În 2012 activitatea companiei s-a îmbogățit cu un nou serviciu. Este vorba despre tratamentul MBST, un tratament care folosește rezonanța magnetică de joasă frecvență în tratamentul artrozei și osteoporozei. Este un tratament cu patent german, care s-a răspândit în întreaga lume și are rezultate foarte bune. Începând cu 2013 s-a modificat puțin și structura. Astfel, dacă până în 2012 clinica oferea doar servicii medicale ambulatorii, înce­pând cu 2013 s-a introdus și o structură de spitalizare de zi.

Pacienții clinicilor LaurusMedical la nivel de țară beneficiază de tehnologii medicale la zi, precum: tratamentul cu laser pentru hemoroizi și varice, coagularea în spectru infraroșu a hemoroizilor, terapia ba­zată pe rezonanță magnetică MBST – oferită în exclusivitate de Laurus Medical în România.

LaurusMedical este o rețea de zece clinici medi­cale în întreaga țară, lider in domeniul proctologiei, flebologiei și gastroenterologiei. Laurus Medical Buzău dispune de tehnologii moderne, pe care le folosește în tratamentul afecțiunilor ano-rectale și bolii varicoase, pentru diminuarea durerilor și a efectelor secundare. Cei 15 ani de activitate ai clinicii sunt marcați de referințe la profesionalismul și empatia cadrelor medicale.

Buzoienii care vor să apeleze la serviciile pe care LaurusMedical le oferă pot face o programare la numă­rul de telefon 0371.478.888. Programul de funcționare al clinicii este de la 8.00 la 20.00 de luni până vineri și de la 8.00 la 13.00 sâmbăta.

Articole similare