Monden

Laurențiu Cazan, din nou pe scena festivalurilor de blues

Acasă, în Drăgaica, „a spart” gheața și i-au fost fredonate versurile unor șlagăre cu care Laurențiu Cazan fura inimile domnișoarelor în anii ’80 și ’90, când melodiile sale reprezentau recitaluri de top. Au urmat apoi, la jumătatea verii, o invitație la Festivalul de muzică folk și blues „Music Box Festival” din Bacău și încă una la Festivalul „Cununa Petrolului” pentru copii și tineret, care s-a desfășurat la Moreni. A cântat cu copiii, a fost aplaudat, a completat ritmul la chitară și s-a simțit din nou artist, ca odinioară.

Laurențiu Cazan a reamintit, sâmbătă, 23 iulie, publicului de la Bacău că melodiile sale sunt veritabile ca și vinul, iar hiturile nu se uită, indiferent câți zeci de ani trec peste muzica românească și oricâte genuri muzicale mai apar. „O seară de neuitat, un public minunat!!!”, a scris pe rețelele de socializare buzoianul, mândru că a încântat cu chitara la purtător urechile juriului și ale iubitorilor de muzică românească.

Două zile mai târziu, Laurențiu a onorat invitația Festivalului-concurs de muzică ușoară și populară „Cununa Petrolului”, recitalul său alături de alte nume sonore ale generației de aur a muzicii românești desfășurându-se în seara de 25 iulie. Ediția de anul acesta s-a ținut la Moroeni, stațiune situată, aproximativ, la jumătatea distanței dintre Moreni și Sinaia. Timp de trei zile, la Tabăra „Căprioara”, din Moroeni s-a desfășurat a XIII-a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Ușoară și Populară „Cununa Petrolului”. La această ediție, organizatorii și-au așteptat concurenți din peste 35 de cluburi și palate ale copiilor din majoritatea județelor țării, deschiderea oficială și prima secțiune de concurs fiind programate joi seară (28 iulie). Juriul a fost condus, ca de obicei, de Titus Andrei, iar din program nu au lipsit recitalurile unor artiști consacrați precum Laurențiu Cazan, Silvia Dumitrescu, Adrian Daminescu și Trupa Syncron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare