ActualitateCultură

Spectacol pentru adolescenți în Crâng

Pe 8 august, ora 19.00, buzoienii sunt invitați de Centrul Educațional de Arte Performative „CEVA” (Comunitate, Educație, Viitor, Artă) la un spectacol pentru adolescenți, în Parcul Crâng, în zona foișor. Ei vor fi prezenți la Buzău prin colaborarea cu Școala din Parc, proiect al Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.  Centrul Educațional de Arte Performative  CEVA este un spațiu de creație și gândire critică care-și propune (încă din 2018) să  reactiveze din punct de vedere cultural comunitatea  locală și să ofere perspective   profesionale adolescentelor și adolescenților din Târgu Neamț. Ei vor să împărtășească și altora viziunea lor, drept pentru care, î turneul lor prin țară vor poposi și la Buzău cu spectacolul  „IA MAI ZI CEVA” .

Din distribuţia spectacolului fac parte  Elena   Bogdan,   Jo   Brăilescu,   Daniel   Chirilă,   Raluca   Chiper,   Ada   Ciocârlan,Georgiana Filoreanu, Alexandru Mălnici, Neculae Nemerenco, Adelina Stan, Iulian Stoian, MaraTarhon, Daria Tămăscălaru. Regia îi aparține Irinei Slate, scenografia, coregrafia și muzica: „CEVA”, fiind o contribuție colectivă. Spectacol se adresează adolescenților cu vârsta peste 14 ani.

CEVA folosește instrumente specifice teatrului și artelor performative (spectacole, festivaluri, expoziții, instalații vizuale, concerte etc.) pentru a cerceta teme importante din societatea contemporană, corelându-le cu realitățile concrete ale comunității nemțene. CEVA a pornit de la Comunitate, Educație, Viitor și Artă, acestea reprezentând direcțiile activităților pe care centrul le desfășoară împreună cu adolescenții implicați.

Articole similare