Administrație

La Ţintești, o antenă GSM bagă zâzanie între primar şi consilierii opozanţi

 „Treziți-vă oameni buni, acest miting nu a fost un miting cum vrea să vă inducă în eroare domnul primar, a fost un miting spontan pentru a ne reda dreptul la libertate și sănătate, pentru noi și copiii noștri. Când a inițiat acest proiect, nu a fost politic?” (Lucian Iordache, consilier local, comuna Ţinteşti).

Un  proiect de hotărâre iniţiat de primarul comunei Ţinteşti, Aurel Stoica, prin care o companie de telefonie cerea acordul Consiliului Local pentru amplasarea unei antene GSM în apropierea zonelor rezidenţiale, a iscat o adevărată revoltă în rândul localnicilor, cel puţin acelora care cred în legenda antenelor 3G, 4G şi acum 5G, cum că ar avea influenţă nefastă asupra sănătăţii oamenilor! Iniţiatorul revoltei, Lucian Iordache, consilier local din partea liberalilor este, de altfel, un atent urmăritor al activităţii primarului Aurel Stoica, a reuşit să aducă în faţa Primăriei câteva zeci de protestatari. După cum se vede şi din imagini, rolul de moderator şi l-a asumat preotul paroh, care a încercat să explice nemulţumiţilor că nu au de ce să se teamă. Din consemnările consilierului liberal înţelegem că proiectul a primit avizul Consiliului Local.

„Au fost prezente la această ședință mai multe persoane din comuna noastră, aceștia au fost : Rotărescu Ciprian – preotul satului Pogonele,Ion Florinel, Manea Constantin, Ardeleanu Mirabela, Mirică Liliana, Iordache Gheorghe și Ion Florin.

Prima discuție a fost despre montarea antenei GSM, foarte aproape de satul Țintești pe terenul primarului . Prima persoană care a luat cuvântul a încercat argumentat să determine Consiliul Local să ia atitudine și pe domnul primar să renunțe la banii pe care o să îi încaseze din chirie, să renunțe la montarea acestei antene. Argumentele au fost că; trebuie pusă pe primul loc sănătatea acestei comunități și apoi interesul personal, detaliind studiile făcute în acest sens de către specialiști în domeniu și i-a propus domnului primar să se făcă măsurători acum la o antenă de aceeași putere în comuna Gălbinași. Domnul Rotărescu a informat Consiliul Local că împreună cu preotul Palade au mai fost într-o zi la primărie. Au vorbit cu dl. primar, cu vicele și Costel Manea, contabilul, despre această problemă dar fără rezultat, Costel Manea i-a sugerat d-lui primar citez <băi primare renunță la această antenă că îți pui lumea în cap și nu sărăcești fără acești bani încasați din chirie>. În încheire domnul Rotărescu i-a transmis domnului primar și Consiliului Local că dânsul este de acord cu montarea acestei antene dar nu în locul unde este montată. Domnul primar a răspuns că nu mai poate da înapoi și că este foarte târziu. Dânsul are contract din anul 2021”.

Un comentariu

 1. De dragul stabilirii adevarului:
  In anii ’90 avem a doua generatie de telefoane mobile (GSM).
  In 1992 se pune pe piata primul telefon mobil GSM 2G, folosit la scara larga.
  etc. etc,
  mergem pe firul istoriei si ajungem ATENTIE! tocmai in mai 2011!! cand Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste, cu subiect si predicat, ca undele emise de telefoanele celulare „pot cauza cancer si recomanda reducerea folosirii acestora, precum si tinerea lor la distanta prin hands-free, potrivit Dailymail. Sursa citata la vremea respectiva de mai multe ziare (o simpla cautare pe google dupa „radiatii telefoane celulare OMS”)

  Stau si eu – ca omul de la tara ce sunt – si ma intreb: Daca din 92 pana 2011 sunt gata douazeci de ani, ca atat i-a luat OMS sa faca piata, iar din 2019 (de la 5G incoace) pana in 2024 sunt 5 ani, inseamna ca mai avem de asteptat fix 15 ani pana cand oamenii de azi de la Tintesti sa aiba un temei ca „legenda 5G”, cum spune autorul stirii, doare?

  E simplu, stilul caragialesc prinde, e bun, da’ poporul nu asteapta dreptatea voastra. Cinste lor! zic eu, cu caciula in mana.

  PS cu toate ca, de fel, nu sunt din Tintesti…

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker