Administrație

80 de miliarde de lei vechi pentru cinci drumuri locale din Sărulești

Vești bune de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice! Comuna Sărulești va beneficia de o finanțare de 8.000.000 de lei, prin Programul Național Anghel Saligny, pentru modernizarea și asfaltarea Drumului Comunal 104 intravilan / extravilan, sat Valea Largă – Sărulești și Drumului Comunal 161 – intravilan / extravilan, sat Sările – Cătun, Ulița 4, Ulița 4 bis, Ulița 7. Acesta este mesajul postat de primarul comunei Săruleşti, Nicolae Dinu, pe pagina personală de socializare.

Mai ales în acest mandat, primarul comunei Săruleşti, Nicolae Dinu, a reuşit să acceseze mai multe proiecte cu finanţare europeană, în principal pe reabilitare şi modernizare infrastructură rutieră, investiţii care au schimbat imaginea localităţii şi, în mod direct, au sporit gradul de mobilitate la nivelul populaţiei beneficiare. De altfel, despre cei mai mulţi dintre primarii buzoieni se poate spune că ultimul program european lansat cu finanţări dedicate zonei est-europene (n.a.-2021-2027) nu i-a găsit nepregătiţi. În majoritatea administraţiilor din zonele rurale ale judeţului au fost înfiinţate birouri cu activitate centrată pe întocmirea documentaţiilor pentru accesarea fondurilor europene. De asemenea, exerciţiul birocratic cu trimitere la realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice, etape ce presupun  şi colaborări cu specialişti în consultanţă, are drept finalitate şi accesarea de fonduri puse la dispoziţie de Guvern. După cum se ştie, după perioada pandemică a fost lansat un program naţional pentru susţinerea investiţiilor de interes public, zonele pentru infuziile financiare fiind convenite la nivelul Comisiei Europene, sub forma Programului Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă. De asemenea, tot cu finanţări de la Guvern a fost (re)formulat Programul Naţional de Dezvoltare „Anghel Saligny”.

Ultimul program de asfaltare accesat de primarul Dinu a depăşit etapa semnării contractului de atribuire a lucrărilor şi premergător momentului în care se va putea da Ordinul de începere, a mai fost programată o vizită la Ministerul Dezvoltării, în vederea clarificărilor finale legate de finanţare. Conform anunţului făcut de primarul Dinu, şi această etapă a fost consumată, astfel că la acest moment se poate vorbi despre o finanţare certă de 80 de miliarde de lei vechi, bani cu care vor fi reabilitate şi modernizate drumuri de interes local, pe o lungime de 5,7 kilometri.

Articole similare