Actualitate

La Spitalul Rm. Sărat nu ar fi ajuns vineri pacienți asimptomatici și cu forme ușoare COVID 19: Ce spune primarul Sorin Cîrjan

Munca medicilor de la spitalul din Rm. Sărat s-ar putea complica. Într-o postare de vineri seară de pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Rm. Sărat, Sorin Cîrjan, susține că la spitalul din localitate nu au ajuns astăzi pacienți asimptomatici și cu forme ușoare de boală de la Spitalul Adjud, așa cum anunțase inițial, încă de dimineață, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, ci pacienți cu comorbidități. Acesta susține că a cerut Prefecturii lămuriri în acest sens.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi, însă, depășește orice limită și mă determină să afirm public dezaprobarea mea față de decizia de a transfera pacienți de la Spitalul din Adjud.

Hotărârea aparține Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, care a decis să transfere pacienți din județul Vrancea către unități spitalicești din Brăila și Râmnicu Sărat. Astfel, printr-o adresa transmisă CJCCI Brăila și Buzău, s-a decis ca 20 de pacienți de la Spitalul Municipal Adjud să fie transferați la Spitalul de Urgență Județean Brăila și 30 de pacienți de la Focșani să fie transferați la Râmnicu Sărat, toți “pacienți asimptomatici și forme ușoare”, conform textului adresei.

După mai multe ore în care au fost date dispoziții contradictorii, am fost informați că nu se va realiza acest transfer. Și totuși, 16 pacienți au ajuns la poarta spitalului din municipiu nostru și, conform uzanțelor, au fost preluați de personalul medical.

Cel mai grav lucru nu a fost faptul că nu a fost nimic clar în această decizie ci că cei mai mulți pacienți veniți de la Adjud nu sunt “asimptomatici și forme usoare”, conform precizărilor transmise, ci pacienți cronici și cu comorbidități, care erau internați de una, două sau trei săptămâni și care au fost nevoiți să facă față acestui transport.

Urmare a acestor evenimente, am transmis deja o adresă Instituției Prefectului judetului Buzău în care am cerut lămuriri cu privire la modul în care pacienții au fost transferați. De ce au ajuns pacienții de la Adjud la Râmnicu Sărat și nu la Brăila, conform adresei și de ce se vorbește de pacienți cu forme ușoare, când în realitate aceștia sunt cu probleme?

Sunt întrebări care așteaptă răspuns și, mai ales, sunt situații care nu trebuie să se mai repete!

Dincolo de toată această telenovelă, sunt însă foarte convins că pacienții veniți astăzi au primit o sansă în plus la viață! Le doresc să se întoarcă acasă cu bine și să nu devină victime ale unor decizii luate pe genunchi!

Aceasta este o mică parte a unei realități greu de acceptat dar pe care suntem datori, noi, cei responsabili, să o susținem prin toate mijloacele!”, a scris Sorin Cîrjan pe pagina sa de socializare.

Un număr de 50 de pacienţi cu COVID-19, asimptomatici, internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani şi în Spitalul Municipal Adjud ar fi trebuit transferați vineri în unităţi medicale din Brăila şi Râmnicu Sărat, potrivit unei dispoziţii a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din cadrul MAI. „În data de 08.05.2020, se va desfăşura un transfer de pacienţi confirmaţi COVID-19, de la spitalele din judeţul Vrancea, astfel: de la Spitalul Municipal Adjud, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Secţia Boli Infecţioase, 20 de pacienţi asimptomatici şi forme uşoare (…); de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, 30 de pacienţi asimptomatici şi forme uşoare”, se arată în dispoziţia menţionată, trimisă centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei din Brăila, Buzău şi Vrancea.

Pacienții de la Focșani, în majoritate cadre medicale, au refuzat transferul la Rm. Sărat. Autoritățile locale din Brăila au refuzat însă să primească pacienții de la Adjud. După mai multe ore de incertitudine de o parte și de alta, 16 pacienți COVID 19 au ajuns la Rm. Sărat.

De luna trecută, Spitalul municipal Rm. Sărat a fost trecut în subordinea Ministerului Sănătății, fiind declarată unitate suport pentru tratarea pacienților pozitiv COVID 19. În acest moment, secția Boli Infecțioase a spitalului funcționează cu doi medici epidemiologi, unul fiind transferat zilele trecute de la Buzău.

Un comentariu

 1. Masuri luate de Carjan la Rm. Sarat pe timp de pandemie:
  cresterea salariului celor din primaria Rm. Sarat
  cresterea impozitelor
  alungarea celor din Ramnicelu presupusi in mintea lui bolnavi de coronavirus
  aducerea in spitalul Rm Sarat zeci de bolnavi de coronavirus
  amendarea prin Politia Locala a zeci de ramniceni (stat la coada sa ia un suc – 10.000 lei amenda)

  Iubitori de ramniceni..ce mai!

Articole similare

error: Continut protejat!!