duminică, 17 ianuarie 2021

La final, s-a ales praful! Gloria, eșec greu de explicat în fața Vâlcei

• Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea 19-21 (11-10)

Noul an a început dur și spectaculos pentru handbalistele Gloriei, cu o dispută împotriva campioanei ultimelor două ediții și una dintre pretendentele la ­titlu și în actualul sezon, SCM Rm. Vâlcea, programată aseară, la Brașov, în cadrul etapei a 7-a a Ligii Naționale. Două echipe la egalitate de puncte după șase runde, fiecare cu orgoliile și dorința de revanșă după dezamăgirile mari din sezonul european. Fetele lui Ovidiu Mihăilă au intrat pe teren extrem de motivate și s-au instalat la conducere încă din minutul 4, grație aruncărilor lui Rotaru și Simion, inspirației lui Janjusevic de la 7 metri și, mai ales, intervențiilor din poartă ale Alinei Iordache. La pauză, Gloria avea un gol avans (11-10) și perspectiva unei părți secunde la fel de bune. Startul reprizei a doua sporise optimismul, iar buzoiencele s-au desprins la un moment dat chiar și la 3 goluri, 15-12 (minutul 41). Din păcate, în a doua jumătate a reprizei jocul Gloriei a început să dea erori. După 17-14 și un time-out cerut de antrenorul oltencelor, Florentin Pera, în minutul 43, Gloria a avut o perioadă neagră, iar Vâlcea a egalat la 17 în minutul 47. Buzăul n-a mai înscris deloc în ultimele 8 minute și, după 19-18 în minutul 52, Janjusevic a ratat o aruncare de 7 metri la 19 egal în minutul 56. Vâlcea a mai înscris de două ori și a câștigat o partidă în care victoria mai părea posibilă doar în accepțiunea celor mai optimiști dintre suporterii ei.

Gloria Buzău: Iordache, Polocoșer – Janjusevic – 6 goluri, Simion (4), Rotaru (3), Petruș (3), Subțirică (1), Cîrstea (1), A. Ilie (1), Munteanu, Moldovan, Stoleru, Klikovac, Petrovic. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

SCM Vâlcea: Batinovic, Hosu, Ciucă – Gonzalez – 5 goluri, Elghaoui (4), Liscevic (4), Florică (3), Nikolic (3), Aardahl (1), Minevskaja (1), Trifunovic, Lopez. Antrenor: Florentin Pera

Gloria ocupă locul 5 după 7 etape (6 meciuri), cu 12 puncte. Echipa buzoiană se va întoarce în campionat între 29-31 ianuarie, cu prilejul turneului de la Sf. Gheorghe, ce reunește etapele a 8-a și a 9-a, adversarele fiind nou-promovatele Activ Ploiești și CSM Galați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!