duminică, 17 ianuarie 2021

„Amintiri cu… și despre Marin Ifrim”, un volum dedicat regretatului scriitor de prieteni și colaboratori

Anul acesta se împlinesc, în luna martie, doi ani de la dispariția poetului Marin Ifrim. În semn de respect pentru cel care a fost sufletul multor activități cultu­rale și publicații literare la Buzău, mai mulți prieteni și colaboratori au reunit într-un volum texte dedicate lui Marin Ifrim. Este vorba ­des­pre „Amintiri cu… și despre Marin Ifrim”, editat la inițiativa lui Teo Cabel, unul dintre poeții promovați de regretatul publicist buzoian.

„Prin acest volum, Asociația Culturală <Renașterea Buzoiană>, sub conducerea președintelui Ovidiu Ca­meliu Petrescu, îl comemorează pe Marin Ifrim, valoros scriitor ivit pe meleaguri buzoiene, care a fost în același timp cel mai energic promotor al culturii locale (…) Acest volum deschide, de fapt, posibilitatea unei continuări a publicării aminti­rilor referitoare la Marin Ifrim. Aici s-au adunat majoritatea textelor scrise ca reacție imediată în urma decesului scriitorului și la un an după acest trist fapt (…) Eu nu am făcut decât să așez în această carte declarațiile de iubire, apreciere și recunoștință față de scriitorul, gazetarul, prietenul și omul Marin Ifrim. Mulțumesc, pentru opinii și sugestii, Daniela Șontică, Mihaela Roxana Boboc, Sorin Călin! Dincolo de tristețea că ne-a părăsit prea devreme, rămâne sentimentul că este, totuși, printre noi și cu noi”, precizează Teo Cabel în încheierea volumului ­„Amin­tiri cu… și despre Marin Ifrim”.

Printre oamenii de cultură care semnează texte în volumul care îl comemorea­ză pe Marin Ifrim îi regăsim pe Dumitru Ion Dincă, Ovi­diu Cameliu Petrescu, Mihai M. Macovei, Liviu Ioan ­Stoiciu, Nicolae Pogonaru, Daniela Șontică, Florentin Popescu, Oana Camelia Șerban, Stelian Grigore, Elena Radu, Dumitru Dănăilă, Nina Neagu, Nicolae Gălmeanu, Passionaria Stoicescu etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!