Economic

La ce soluții poți apela pentru păstrarea securității datelor companiei

Dacă ai o afacere, trebuie să ții cont de numeroase aspecte pentru a-i asigura succesul. Printre acestea, se numără și securitatea informațiilor și protecția datelor. Companiile pot deveni ținte ușoare ale atacurilor informatice deoarece mulți antreprenori fie nu știu cum să își protejeze datele în mod eficient, fie nu sunt suficient de atenți atunci când vine vorba de securitate.

Însă, lucrurile nu sunt chiar atât de complicate pe cât par. În continuare, vom prezenta câteva soluții de securitate IT de care companiile ar trebui să țină cont pentru a-și asigura protecția datelor împotriva atacurilor cibernetice.

Realizează un audit de securitate

Pentru a afla ce fel de soluții sunt cele mai potrivite pentru compania ta și pentru sistemele cu care lucrezi, este important să realizezi o verificare atentă a acestora printr-un audit de securitate. Astfel, vei afla cât de expuse sunt sistemele la riscuri cibernetice și care sunt punctele slabe ale acestora.

În funcție de rezultatul auditului, vei ști exact cum trebuie să acționezi în continuare. Astfel, te vei asigura că orice metodă la care vei apela va fi 100% eficientă, deoarece vei opta pentru soluții adaptate sistemelor tale. Acesta va trebui realizat de către specialiști în domeniu, care te vor sfătui în legătură cu celelalte proceduri pe care trebuie să le urmezi.

Folosește programe cu licență, actualizate

O altă regulă esențială pentru ca informația ta să fie în siguranță este să folosești doar aplicații software pentru care ai licență. Acestea sunt mult mai sigure și elimină vulnerabilitățile cu care sunt asociate versiunile neoficiale ale programelor. 

De asemenea, asigură-te că realizezi periodic actualizări ale sistemelor. Chiar și aplicațiile autorizate mai pot avea mici probleme de securitate, însă dezvoltatorii lucrează permanent la îmbunătățirea acestora și lansează periodic actualizări pe care utilizatorii trebuie să le realizeze.

Control mai strict al activității și al funcționării sistemelor

Un alt mod bun prin care poți asigura securitatea informației tale este să monitorizezi felul în care funcționează sistemele pe care le utilizezi. De asemenea, impune angajaților anumite reguli pe care să le respecte. Securitatea poate fi pusă în pericol atât de sistemul informatic propriu-zis, dar și de activitatea realizată de către utilizatori.

Realizarea de copii securizate ale informației

Pentru a te asigura că poți avea oricând acces la datele vitale ale companiei, realizează copii ale acestor informații. Acestea vor trebui securizate și păstrate într-un loc greu de accesat astfel încât, dacă datele tale sunt puse în pericol, copiile să fie în perfectă siguranță.

Instalarea unor aplicații speciale de securitate

Nu în ultimul rând, nu omite folosirea unor programe și aplicații special destinate securității sistemelor tale informatice. Acestea includ programe antivirus sau de tip firewall, programe de criptare a datelor sau aplicații care previn accesele neautorizate sau pierderile de informații.

Securitatea datelor tale este vitală pentru succesul companiei și pentru siguranța produselor cu care lucrezi. De aceea, nu amâna verificarea sistemelor și implementarea unor metode de protecție. Apelând la soluții adaptate programelor cu care lucrezi și a activității tale, te vei putea asigura că informația ta nu este în pericol de a fi accesată de persoane neautorizate și că firma ta este protejată de atacurile cibernetice.

Articole similare