Administrație

Jumătatea de nord a Văii Sărăţelului, în risc de izolare

Consilierii judeţeni au aprobat, la şedinţa ordinară a lunii februarie, un proiect de hotărâre care prevede executarea unor lucrări pe Drumul Judeţean 102F, în zona satului Policiori, cu obiectivul  „Reabilitare pod peste pârâul Sărățel pe DJ 102F, km 8+900, satul Policiori, comuna Scorțoasa, județul Buzău”. Propunerea este cât se poate de realistă, având în vedere importanţa punctului de trecere peste pârâul Sărăţel, în arealul Vării Sărăţelului, dar mai ales iminenţa unor evenimente nedorite, vizavi de integritatea infrastructurii rutiere în zonă şi siguranţa participanţilor la trafic, pentru că cel puţin la unul dintre capetele de pod se înregistrează eroziuni avansate.

Primul pas în abordarea unui astfel de proiect a fost îndeplinit în şedinţa din data de 26 februarie, a.c., când plenul Consiliului Judeţean a aprobat un protocol între Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Buzău – Ialomița și Unitatea Administrativ-Teritorială – Județul Buzău, pentru utilizarea terenurilor din domeniul public al apelor administrat de Administrația Națională „Apele Române” în scopul executării lucrărilor pe DJ 102F la km. 8+900, – obiectivul de investiții „Reabilitare pod peste pârâul Sărățel pe DJ 102F, km 8+900, satul Policiori, comuna Scorțoasa, județul Buzău”.

Consiliul Judeţean va prelua spre utilizare un teren în zona podului, în suprafaţă de aproximativ 8.500 metri pătraţi, situat în albia minoră a pârâului, pentru organizarea de şantier. În ce priveşte lucrările pentru reabilitarea podului de la Policiori, principalul punct de intervenţie îl reprezintă capul de pod de pe malul stâng al Sărăţelului, spre comuna Căneşti, unde acţiunea de eroziune a apei a determinat specialiştii să recomande circulaţia rutieră doar pe o bandă a podului. Lucrările pentru reabilitarea podului vor viza şi reamenajarea culoarului de trecere rezervat pietonilor.

Podul de la Policiori, comuna Scorţoasa, este situat aproximativ la jumătatea Văii Sărăţelului, iar în situaţia în care o viitură mai însemnată l-ar scoate din circulaţie, comuna Căneşti, situată în partea de nord a văii, ar rămâne izolată. Singurele variante de comunicare cu restul judeţului ar fi drumul ce leagă Căneşti de comuna Odăile, spre Vest, sau drumul care asigură comunicarea cu Valea Slănicului, în comuna Mânzăleşti.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker