Sport

Joc modest, rezultat pe măsură. Gloria, ținută în șah de Șelimbăr

Gloria nu a reușit victoria nici în a treia etapă a play-off-ului, stagiu în care avea ocazia să se desprindă de Csikszereda, grupare devenită principal adversar la promovarea directă.

Prima repriză a fost ternă, fără ocazii de gol, iar pasele în spate ale elevilor lui Prepeliță au fost sancționate încă de prin minutul 20.  Gloria a dominat steril, încercând în zadar să desfacă blocul compact al oaspeților, un sistem defensiv care le-a adus sibienilor atâtea satisfacții în sezonul regular.

În a doua repriză, s-a jucat cam după aceeași partitură, cu buzoienii în posesie, în timp ce „călăreții roșii” stăteau la cutie, pândind posibiltatea sarjelor pe contraatac. Meciul s-a animat târziu, după ce Prepeliță i-a trimis în teren pe Cristi Dumitru și pe Vali Dumitrache, fotbaliști mai tehnici decât cei înlocuiți, Chică-Roșă și Dumitrașcu. Dumitrache  a fost și cel care s-a aflat la originea celei mai mari ocazii de gol a Buzăului, după o incursiune în flanc urmată de o centrare și un șut al lui Rădulescu, respins de Roșca, portarul oaspeților.

Pe final, tipica precipitare, cu baloane trimise la bătaie către oamenii din atac. Gloria putea să spargă blocada după un șut deviat al lui Dumitru, însă mingea s-a dus pe lângă poartă. La final, spectatorii nemulțumiți de rezultat, dar și de jocul slab, au cerut demisia antrenorului.

Gloria are 37 de puncte și se menține la două, respectiv un punct peste CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc. Buzoienii sunt pe locul IV, al doilea direct promovabil, în condițiile în care deasupra sa sunt două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul. Urmează, duminică, meciul de la Slobozia.

Articole similare