Monden

Irina Fodor, speriată de crizele de astm în somn ale soțului

Cântărețul Răzvan Fodor suferă de astm de o bună perioadă de timp, și a trecut, de-a lungul timpului, prin momente delicate, mai ales în vacanțe, la schimbarea mediului și a climei. La un moment dat, când se afla undeva în India, Răzvan a trecut printr-o astfel de situație în timpul somnului, iar soția s-a speriat îngrozitor. Irina a istorisit aceste aspecte pe blogul său, dar nu fără a face haz de necaz la final, lăudându-se că este posesoare de bărbat carismatic… dar astmatic!

Irina Fodor le-a povestit fanilor săi în detaliu întâmplarea, subliniind că abia atunci a realizat cât de periculoasă poate fi boala cu care se confruntă soțul ei. Totul s-a întâmplat în India, în deșertul Rajasthan, în toiul nopții, unde stăteau de vorbă admirând natura până noaptea târziu, alături de mai mulți prieteni. După „ora stingerii”, Irina a auzit un zgomot ciudat, un șuierat. Era soțul ei, care se sufoca. „Răzvan mă prinde de mână și îmi spune, în timp ce de-abia mai respiră: «Inhalatorul». Se sufocă. Afară-beznă, în cort-beznă, iar locația bagajelor noastre-deloc precisă. Știam că am doar câteva minute că să găsesc medicamentul și m-a luat tremuratul: am pornit de-a bușilea și am trecut, prin întuneric, peste capetele, mâinile și picioarele prietenilor noștri în timp ce pipăiam disperată colțurile cortului că să găsesc borseta mea, în care ascunsesem un inhalator pentru cazuri urgente”, a povestit Irina. Conștientă că Răzvan nu se putea mișca și că trebuia să stea cât mai calm ca să poată respira în continuare, a descoperit într-un final borseta cu inhalatorul, a trecut înapoi, prin beznă, peste prietenii lor și a ajuns la Răzvan. „3, 2, 1, inspiră!  Erau două posibilități. Prima: medicamentul își va face efectul și criza este depășită. A doua: factorul alergenic e prea puternic, medicamentul a venit prea târziu, nu mai face față și trebuie fugit rapid la spital. Cel de-al doilea scenariu ar fi fost un dezastru pentru noi, căci cel mai apropiat spital se află la câteva sute de kilometri. Din fericire, inhalatorul a fost de ajuns, de dată asta. Am mai așteptat puțin, până l-am auzit pe Răzvan că respiră corect și am adormit liniștiți”, a detaliat Irina Fodor pe blog.

Irina a mai povestit că soțul ei a avut o experiență și mai dură din cauza unor flori. Atunci, artistul a ajuns la spital: „Altă dată, lucrurile au fost mai serioase: la o petrecere-surpriză, unde sărbătorita era așteptată pe întuneric de toată gașcă, soțu’ nu și-a dat seama că întreaga cameră e ticsită de flori. Când toată lumea a început să cânte «La mulți ani!» și luminile s-au aprins, Fodorică de-abia mai avea aer să ceară ajutor. L-au luat prietenii noștri și au fugit cu el la spital, aproape inconștient”, a mai scris Irina Fodor. „Acum, când vine primăvara, înflorește toată grădina, la noi în casă se dă drumul la purificatorul de aer la capacitate maximă. Se împart inhalatoarele: unul la Răzvan în mășină, unul la mine în geantă, unul pe masă în living, unul în dormitor, unul în rucsac. Asta pentru că… Sunt posesoare de soț astmatic. Carismatic, dar astmatic”, a încheiat Irina.

 

 

Articole similare