Sport

Ultima strigare în Liga Naţională!

Cât de sus poate termina HC Buzău

Final de campionat în Liga Naţională de handbal masculin, toate cele şapte partide ale ultimei etape fiind programate în această după-amiază. Dinamo este campioană, Timişoara şi Bacău merg la baraj, Clujul şi Alexandria au retrogradat direct, sunt certitudinile înaintea ultimei runde, care mai are ca miză locurile de cupe europene, dar şi stabilirea ierarhiei finale.

La Sala Sporturilor, de la ora 16.00, HC Buzău o va întâlni pe CSM Vaslui, iar în cazul unei victorii băieţii lui Pero Milosevic ar încheia campionatul pe locul 8! Cu un succes, „lupii” ar acumula 32 de puncte şi ar trece peste adversara de astăzi, dar şi peste CSU Suceava care, teoretic, n-ar trebui să se aleagă cu ceva după vizita campioanei Dinamo. Gânduri de a termina pe o poziţie cât mai sus în clasament are şi Vasluiul, care îşi doreşte să rămână pe locul 7, aşa cum a anunţat antrenorul Gabriel Armanu: „Mergem la Buzău să obţinem victoria şi să obţinem locul pe care îl merităm”.

Cine vine la anul în Liga Naţională

Federaţia a programat deja, la sfârşitul acestei săptămâni, 20-22 mai, turneul de baraj pentru menţinerea promovarea în Liga Naţională de handbal masculin, în Sala Sporturilor din Ghimbav.

Din primul eşalon merg la baraj Politehnica Timişoara (locul 11) şi CSM Bacău (locul 12), iar din Divizia A vin la Ghimbav CSM Oradea şi CSM Sighişoara, adică echipele care au încheiat pe locurile 3 şi 4 play-off-ul de promovare al Diviziei A. Şi aceasta pentru că CSM Reşiţa, câştigătoarea play-off-ului, a anunţat că nu are resurse pentru a se înscrie în Liga Naţională, iar cealaltă echipă care a obţinut promovarea directă, CSM Odorheiu Secuiesc, va comunica la sfârşitul acestei luni dacă se va înscrie în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale. În aceste condiţii, FRH va invita echipa care se va clasa pe locul al treilea la baraj.

Liga Naţională – Etapa a 26-a (ultima)

 • CSM Bucureşti – CSM Alexandria
 • CSU Suceava – Dinamo Bucureşti
 • Steaua Bucureşti – Minaur Baia Mare
 • Potaissa Turda – CSM Bacău
 • HC Buzău – CSM Vaslui
 • Poli Timişoara – Dobrogea Sud Constanţa
 • Universitatea Cluj – CSM Focşani

Clasament

 1. DINAMO 67 p.
 2. Baia Mare 58 p.
 3. Constanţa 57 p.
 4. Steaua 56 p.
 5. Turda 55 p.
 6. CSM Focşani 41 p.
 7. CSM Vaslui 31 p.
 8. CSU Suceava 30 p.
 9. CSM Bucureşti 30 p.
 10. HC Buzău 29 p.
 11. Timişoara 22 p.
 12. CSM Bacău 17 p.
 13. Alexandria 11 p.
 14. U Cluj 9 p.

Articole similare