Sport

Irina Fetecău și-a regăsit cadența pe tărâm asiatic

Românca a jucat finala unui turneu ITF W34, în Thailanda

Revenire remarcabilă în sportul alb pentru Irina Fetecău. Bucureșteanca cu origini buzoiene fusese opreată în 2022, intervenție chirurgicală care a ținut-o departe de circuit mai bine de un an.

Săptămâna trecută, în Thailanda, a avut loc un turneu W35, la care a participat cu succes și Irina (locul 536 mondial înaintea acestui concurs), fiica buzoianului Adrian Fetecău. După seria accidentărilor și a perioadelor de recuperare prin care a trecut, însăși prezența într-un circuit feminin este una reconfortantă pentru româncă.

Ultima acceptată pe tabloul principal, Irina a trecut pe rând de Kaylah Mcphee (Australia, 373 WTA și fostă 199 WTA), scor 6-2 6-2, și de chinezoaicele Wushuang Zheng (611 WTA), cu 2-6 6-1 6-4, Xinxin Yao (20 de ani, 489 WTA) cu 7-6(3) 6-1, și Fangzhou Liu (444 WTA, fostă 127 WTA), cu 6-4 6-3. În ultimul act, sportiva din România a cedat în fața localnicei Peangtarn Plipuech (496 WTA, fostă 175 WTA), scor 6-3 3-6 2-6.  Grație celor 23 de puncte obținute, ea va urca în zona locului 484 WTA.

Irina Fetecău a mai jucat trei finale W35, două câștigate (cu Patricia Țig și Alycia Parks), și una pierdută, cu Arantxa Rus).

Cu sprijinul echipei sale și cu pasiunea pentru joc, talentata sportivă a dovedit că își poate depăși obstacolele, reîntorcându-se pe teren cu mai multă încredere și maturitate. Reușita în această etapă crucială poate marca începutul unei noi faze în carieră, consolidându-i moralul și încrederea în sine.

Irina Fetecău a fost însoțită în turneu de preparatorul fizic Traian Vidrașcu și colaborează cu antrenorii Vlad Damian și Rareș Mercean, fizioterapeuții Alex Măzăreanu și Ilie Stancu, precum și medicii Alin Pandea, Marian Anghelescu și Nicu Anghel, care o ajută și au ajutat-o în perioada post-operatorie. Ea va reveni în competiții luna viitoare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker