Politic

Ce spune primarul Toma despre comasarea localelor cu europarlamentarele

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care este și președinte al organizației municipale a Partidului Social Democrat, este întru totul de acord cu comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, motiv pentru care a votat pentru la întrunirea Consiliului Politic Național din 21 februarie.

„Am participat la Palatul Parlamentului la întâlnirea Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Social Democrat (PSD) care trebuia să decidă prin vot dacă suntem de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în 9 iunie 2024. La precedenta întâlnire a CPN, am susținut, și în numele colegilor primari PSD de municipii din toată țara (Toma este și președintele executiv  al structurii asociative a primarilor de municipii, n.r.), necesitatea comasării celor două tipuri de alegeri, chiar dacă unii colegi din acest for de conducere al PSD nu erau de acord. S-a aprobat ținerea acestor alegeri pe 9 iunie, iar în cuvântul meu am afirmat că este benefic pentru țară ca aceste alegeri europarlamentare să se țină în același timp cu alegerile locale pentru că au un singur obiectiv comun, acela de a alege oameni care să ne păstreze ca țară în Uniunea Europeană și în NATO!”, a scris primarul Toma pe Facebook.

El spune că principalul obictiv al celor două alegeri din iunie este acela de a alege oameni care să ne țină aproape de Uniunea Europeană și de NATO, nicidecum de Moscova: „Dezvoltarea Buzăului și a oricărei localități din România se face în acest moment preponderent cu bani europeni, iar la graniță avem război. În același timp, putem circula liber oriunde în Europa și putem munci și locui unde dorim! Țara se dezvoltă, și acest fapt este demonstrat și de creșterea PIB (Produsul Intern Brut) al României, de la 30 de miliarde de dolari în 1989, la peste 300 de miliarde de euro în 2023, chiar dacă mai există sărăcie în țară! Dar există forțe politice care au crescut mult în sondaje în ultimul timp, care vor să ne scoată din Uniunea Europeană și din NATO! Sper ca dezbaterile din campania electorală pentru alegerile din 9 iunie să-i convingă pe toți buzoienii și pe toți românii, că viitorul nostru este în Uniunea Europeană și în NATO și nu în direcția Moscova!”, mai spune primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

 

Articole similare