miercuri, 28 octombrie 2020

Intră cine vrea, iese cine poate/ Liceul buzoian unde peste trei sferturi dintre admiși au medii de 2 și 3

Cea mai mare medie de admitere a fost 5,43

Lipsa unui examen de admitere și transformarea, în urmă cu cinci ani, a școlilor profesionale în licee continuă să creeze situații halucinante în învățământ. Dovadă stau rezultatele admiterii de anul acesta în liceele buzoiene.

Astfel, în urma repartizării computerizate, Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Rm. Sărat s-a trezit că dintre cele 28 de locuri s-au ocupat 27, iar elevii care au optat pentru acest liceu sunt cei cu cele mai mici medii de admitere din județ. Mai exact, 12 dintre cele 27 de locuri au fost ocupate de elevi cu medii de 2, ultima fiind media 2,12 (cea mai mică medie la nivelul județului).

Cea mai mare medie a unui elev care a fost admis anul acesta la Liceul Tehnologic „Victor Frunză” este 5,43. Este, de altfel, și singura medie de 5 de la admiterea în acest liceu. În rest au mai fost admiși nouă elevi cu medii de 3 și alți cinci buzoieni cu medii de 4. Cu alte cuvinte, 77,78% dintre elevi au fost admiși la Liceul „Victor Frunză” cu medii de 2 și 3.

La examenul de Bacalaureat din 2019, la același liceu din Rm. Sărat s-a înregistrat o promo­vabilitate de 18,60 %. Asta înseamnă că doar opt dintre cei 43 de absolvenți care s-au înscris la examen au reușit să obțină medii de trecere. Cea mai mare medie la Bacalaureatul de anul acesta, la Liceul „V. Frunză”, a fost 7,71.

loading...
error: Content is protected !!