Economic

Interviu cu Lucian Ciurea – managerul Sitebunker, una dintre cele mai mari companii de web hosting din România

Pentru că industria de web hosting din România este într-o creștere tot mai mare și pentru că securitatea cibernetică este un subiect care necesită tot mai multă clarificare, ne-am hotărât că este timpul să discutăm direct cu un specialist în domeniu, care ne-ar putea răspunde cel mai bine la toate întrebările pe care le avem.

Așadar, am hotărât că Lucian Ciurea, manager la Sitebunker, este cea mai potrivită persoană care poate să ne spună dacă și cât de importante sunt serviciile de web hosting, dar și la ce să ne așteptăm în viitorul apropiat de la un astfel de provider de servicii de web hosting.

  1. Mereu începem interviurile cu câteva detalii istorice despre companie. Când a fost fondat Sitebunker? Cum a început totul?

 Am început prin a oferi servicii de dezvoltare pentru toate categoriile de clienți. Am dezvoltat sute de platformei online, magazine online, website-uri, etc. Dar mai mult decât atât, începând cu anul 2006, ne-am dorit să garantăm siguranța clienților noștri, dar și a afacerilor acestora.

Și pentru că din anul 2006, până în 2018, am avut suficient timp pentru a identifica atât probleme, cât și soluții pentru această nișă, am reușit să creăm o ofertă de servicii în care avem încredere deplină și pe care să o putem oferi public începand din 2018, pentru orice client ce își dorește servicii cu adevărat calitative.

2. Cum ai reușit să identifici această nevoie pentru serviciile de găzduire? Ce te-a motivat să începi o astfel de afacere?

 În 2006, majoritatea proiectelor noastre erau într-un fel sau altul legate de dezvoltarea aplicațiilor sau a website-urilor. Fie că este vorba de platforme complexe sau magazine online, fiecare dintre ele aveau nevoie de un pachet de web hosting România care să le garanteze siguranța. Așadar, pentru că am vrut ca aceste servicii să acopere în totalitate nevoile din piață, am decis că trebuie să fie oferite chiar de către noi.

Deci, acești 12 ani,  începând cu primul moment în care am oferit servicii de web hosting clienților noștri și până am lansat un serviciu public, au fost suficienți pentru a ne da seama care sunt principalele probleme ce pot apărea în industrie. Astfel, am avut destul timp la dispoziție pentru a găsi soluții.

3. Ce produse și servicii oferă Sitebunker în acest moment?

 În primul rând, Sitebunker nu oferă doar servicii și pachete de web hosting, dar și posibilitatea de a cumpăra domenii web. Sitebunker oferă găzduire web, pachete premium de găzduire pentru WordPress, PrestaShop, Magento, dar și alte pachete de găzduire. Mai mult, avem disponibile și pachete de găzduire pe servere dedicate sau servere VPS. Toate aceste servicii și produse sunt însoțite de un serviciu excelent de suport, disponibil 24/7.

Am făcut acest lucru pentru a garanta clienților noștri că indiferent de momentul din zi sau noapte, nu există probleme ce nu pot fi rezolvate. Pentru noi, clienții trebuie să aibă prioritate și să nu întâmpine niciodată dificultăți, iar dacă noi putem garanta asta, clienții noștri pot fi siguri că afacerile lor sunt pe o pantă ascendentă.

4. Ne poți spune mai multe de serviciile de hosting pentru PrestaShop și Magento?

 Aș putea să vă spun ce primește un beneficiar care achiziționează aceste pachete de găzduire pentru PrestaShop sau Magento. În pachet sunt incluse servicii pentru 99.99% uptime, viteză bună de încărcare oferită de LiteSpeed și un nivel de securitate ridicat împotriva atacurilor DDoS asigurat de soluțiile oferite de Arbor. Mai mult decât atât, există o protecție DDoS suplimentară de la Voxility și protecție anti-hacking Imunify360.

Avem pachete dedicate și pentru PrestaShop, iar în acestea sunt incluse și module gratuite, iar 4 din 5 pachete îți oferă chiar și un domeniu gratuit. În plus, 2 dintre cele 3 pachete de găzduire web Magento vin cu un bonus ce constă într-un domeniu .ro/.eu gratuit. Pentru orice pachet de găzduire web Magento, oferim și o soluție cache de top de la LiteMage.

5. Cât de importantă este satisfacția clienților pentru tine? Ce faci pentru a garanta satisfacția acestora?

 Satisfacția clienților noștri este cel mai important element pentru noi. Mai mult decât atât, este un factor pe care îl luăm în considerare de fiecare dacă când lansăm un nou serviciu. Cu cât clienții noștri sunt mai satisfăcuți, cu atât noi suntem mai motivați să mergem mai departe. Serviciul nostru de suport a fost creat special pentru ca fiecare client să poată primi ajutor 24/7.

Mereu căutăm să ne facem clienții mai fericiți și mai mulțumiți. De exemplu, la nevoie ne putem ocupa de orice problemă, indiferent de ora din zi sau noapte, chiar și dacă acestea nu țin în mod direct de hosting, ci sunt adiacente. Avem foarte multe exemple de probleme de coding, de WordPress pe care clienții noștri le-au avut, iar noi am fost mai mult decât receptivi. Iar asta deoarece știm că în acele momente era un ajutor esențial pentru businessul lor.

6. În opinia ta, care sunt cele mai importante lucruri pentru un provider de web hosting?

 În primul rând, este important să oferi sau să ai un produs care îndeplinește toate nevoile clientului. Platformele online sau website-urile sunt de diferite feluri și nu toate au nevoie de servicii similare de hosting. Deci, am creat mai multe pachete de servicii dintre care clienții pot alege. Oferim pachete care conțin foarte multe resurse în materie de RAM sau CPU, ceea ce nu vezi foarte frecvent în piață.

Avem foarte multe servere puternice (cu până la 1TB RAM) care sunt mereu pregătite pentru din ce în ce mai multe requesturi. Garantăm un  uptime de minim 99%, iar asta este foarte important, mai ales când online sunt afaceri care generează foarte mulți bani pe minut.

7. Cryptomonedele sunt o metodă de plată pe care foarte multe companii o introduc pentru clienții lor. Care este opinia ta în legătură cu cryptomonedele?

 Ceea ce o tehnologie blockchain oferă clienților este securitatea, iar când vine vorba de securitate și de noi soluții pe care le putem folosi pentru a putea crește siguranța clienților noștri, noi suntem primii care vor adopta acele practici. Da, vă puteți aștepta să aveți posibilitatea de a efectua plăți prin crypto pe Sitebunker în viitorul apropiat.

8. Ce funcții noi și tehnologii plănuiți să introduceți în următoarea perioadă?

 Scopul nostru principal este să oferim din ce în ce mai multe servicii cât mai eficiente. Suntem mereu în căutarea celor mai noi trenduri din tehnologie. Securitatea cibernetică este una dintre aceste industrii foarte dinamice, iar noi suntem cei responsabili pentru adaptarea clienților noștri la aceasta.

Cu fiecare modificare, update sau mentenanță, procese de care clienții noștri știu întotdeauna în avans, noi oferim cele mai sigure servicii cu putință. De aceea avem foarte multe parteneriate pe care intenționăm să le înmulțim. Parteneriate cu tot felul de provideri din România și nu numai, cu scopul de a oferi un serviciu care să garanteze un uptime cât mai aproape de 100%.

9. Unde îți vezi compania în următorii 5 ani?

 Suntem optimiști și ne propunem ca această fereastră de 5 ani să poată fi redusă chiar la 3 ani, până când intenționăm ca toate serviciile noastre să fie oferite printr-un sitem de cloud by OpenStack. Acesta este un nou serviciu pe care plănuim să îl oferim clienților noștri, pentru că deblochează accesul la plățile on demand și consumul de resurse doar la nevoie.

Asta înseamnă că fiecare client va putea să plătească doar pentru resursele pe care le-a consumat. Scopul nostru principal este să creăm un sistem de redundanță maximă, ceea ce înseamnă că sistemul nostru nu va da greș niciodată.

10. Există vreun produs sau serviciu oferit de compania ta despre care cititorii noștri ar trebui să știe?

 Am vorbit deja despre toate lucrurile de care suntem foarte mândri și ne bucurăm să putem spune că toate serviciile noastre sunt la ora actuală cât se poate de complete. Nu ne mai concentrăm pe altceva decât pe inovație, iar odată cu ea, îmbunătățirea modului în care clienții noștri își găzduiesc afacerile în online.

Fiți cu ochii pe website-ul Sitebunker, deoarece acolo este primul loc unde publicăm și vorbim despre toate produsele și serviciile noastre.

 

Articole similare