duminică, 25 octombrie 2020

INTERVIU | Ce planuri are noul director medical al Spitalului Județean Buzău

Spitalul Județean de Urgență Buzău are, de o săptămână, un nou director medical. Este vorba despre Răzvan Dedu, medic primar în specialitatea Chirugie generală cu competență în Chi­rurgie laparoscopică. Acesta și-a făcut planuri în privința coeziunii cadrelor medicale, un plan care se completează cu cel privind asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru ca medicii să vină la Spitalul Județean Buzău, obiectiv pe care îl au în vedere Consiliul Județean împreună cu managerul Claudiu Damian. „Noi am început să facem investiții în infrastructura Spitalului Județean și am avut mai multe proiecte în acest sens și vom continua investițiile acolo atât prin fonduri proprii, cât și din fonduri guvernamentale și fonduri europene. În afară de infrastructură, vom face ce am făcut și până acum, să aducem și aparatură medicală”, spune Petre Emanoil Neagu, pre­ședintele Consiliului Jude­țean Buzău.

Prin urmare, se acțio­nează și în plan uman, și în cel ce privește donarea pentru ridicarea calității serviciilor către beneficiari.

Directorul medical a oferit câteva repere în ceea ce privește opțiunea sa de a accepta acest post de conducere a unității medicale.

Rep: Ce reprezintă pentru dumneavoastră accederea în această poziție a SJU Buzău?

Dr. Răzvan Dedu: Este o provocare pe care sunt onorat să o accept.

Rep: Preluați acest post într-un moment dificil…

Dr. Răzvan Dedu: Este adevărat, în condițiile în care sistemul medical trece printr-o perioadă destul de tensionată, din cauza pandemiei, să faci parte din echipa managerială înseamnă o responsabilitate în plus. Am acceptat funcția după o analiză riguroasă, știind care este situația reală, întrucât am ocupat această funcție ca interimar în februarie 2020.

Eu nu m-am dat însă niciodată la o parte când a fost vorba de efort, de implicare într-o problemă care avea nevoie de o soluție, de valorificarea unor idei noi, de găsirea unor soluții viabile și eficiente, pentru că în domeniul medical eu cred că nu este loc de „merge și așa”.

Rep: Care este percepția dumneavoastră despre situ­ația actuală a unității medi­cale?

Dr. Răzvan Dedu: Sper să pot demonstra și de această dată că, dacă există voință și dorința de a urni lucrurile către direcția bună, se pot face multe. Avem un spital bun, în care s-au făcut investiții majore în ultima perioadă, avem medici valoroși atât din vechea gardă cât și din noua generație, se pot face lucruri mari dacă facem cu toții puțin efort, iar Spitalul Județean Buzău poate demonstra, așa cum a mai făcut-o în diferite împrejurări, că își poate depăși cu brio statutul de spital de provincie și că poate răspunde provocărilor me­dicale actuale. Eu cred că în această profesie, este nevoie, pe lângă cunoștințe solide și abilități profesionale, de multă omenie, de empatie față de pacient.

Rep: Ce v-ați propus să realizați în acest mandat?

Dr. Răzvan Dedu: Preiau mandatul cu o țintă fixă, aceea de a „coagula” echipa medicală pentru un act medico-chirurgical de calitate superioară, venit în sprijinul pacientului, îndeplinind astfel menirea noastră.

Am constatat în ultima vreme că este nevoie de o mai bună comunicare și coeziune atât între medici, cât și între personalul superior cu cel mediu și auxiliar; de asemenea,  îmi doresc o colaborare bună cu mass-media.

Avem de traversat o perioadă foarte dificilă, cea a pandemiei COVID-19, urmată de o alta la fel de dificilă, intrând în ciclul II de acreditare a spitalului, iar la finalul acestor etape sper să avem motive doar de bucurie, punând astfel spitalul pe locul pe care îl me­rită în cadrul comunității noastre.

loading...
error: Content is protected !!