luni, 10 august 2020

Grupele Cupei EHL, la un singur pas de handbalistele Gloriei! Ce super trupe pot întâlni buzoiencele

Au început emoțiile ,,europene” pentru echipa ­femi­nină de handbal! Federația Europeană a anunțat echi­pele înscrise în viitoarea ediție a nou-înființatei EHF League (fosta Cupa EHF), a doua competiție ca valoa­re la nivel de cluburi din handbalul continental. Pre­mieră absolută în cupele europene, formația buzoiană va intra în competiție în turul 3 preliminar, ultimul înainte de calificarea în grupele competiției. SCM Buzău știe deja și numele posibilelor viitoare adversare, potrivit listei dată ­publi­cității de forul handbalistic european. Ungu­roa­i­cele de la Debrecen, dane­ze­le de la Viborg, norvegien­ce­le de la Byasen, rusoaicele de la Astrakhanochka Astrakhan și Zvezda ­Zveni­gorod ori spanioloaicele de la Bera Bera ar fi câteva dintre adversarele cu care fetele lui Ovidiu Mihăilă s-ar putea duela pentru un loc în grupele EHF League.

Echipele din turul 3 preliminar – EHF League

1.DHK Banik Most (Cehia)

2.Nykobing Falster Handbold (Danemarca)

3.Viborg (Danemarca)

4.Bera Bera (Spania)

5.Fleury Loiret (Franța)

6.Nantes (Franța)

7.HSG Blomberg-Lippe (Germania)

8.TUSSIES Metzingen (Germania)

9.DVSC Schaeffler (Ungaria)

10.Vaci NKSE (Ungaria)

11.Byasen (Norvegia)

12.Storhamar (Norvegia)

13.MKS Perla Lublin (Polonia)

14.SCM Gloria Buzău

15.Astrakhanochka (Rusia)

16.HC Zvezda Zvenigorod (Rusia)

17.H 65 Hoors HK (Suedia)

18.Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia)

Baia Mare direct în grupe, Brăila în turul 1 preliminar

La feminin, România are trei reprezentante. Minaur Baia Mare va intra în competiție direct în faza grupelor, alături de ­Her­ning-Ikast Handbold (Norve­gia), Siofok KC (Ungaria) și Lada Togliatti (Rusia). În primul tur preliminar vor evolua 12 echipe, printre care și Dunărea Brăila. În cel de-al doilea tur preli­minar vor juca, alături de cele șase calificate din primul tur, alte 18 echipe, printre care se numără și SCM Buzău. Primele jocuri din primul tur preliminar vor avea loc pe 10/11 octombrie, iar din cel de-al doilea tur preliminar în luna noiembrie. Tragerea la sorți a partidelor din EHF European League va avea loc marțea viitoare, pe 28 iulie, la Viena.

Cinci echipe masculine în eurocupe

La masculin, Dinamo București, Potaissa Turda și Dobrogea Sud Constanța vor participa în European Handball League, fosta EHF Cup. Dinamo București se află printre cele 12 echipe calificate direct în grupe, în timp ce Turda și Constanța vor juca în primul tur preliminar. Pentru a juca în grupe, cele două formații au de trecut două tururi preliminare. România va avea două reprezentante și în Cupa EHF, fosta Challenge Cup, Minaur Baia Mare și CSM București. Băimărenii sunt calificați în turul trei, iar CSM București va lua startul din turul al doilea.

loading...
error: Content is protected !!