Administrație

Intervenții importante pe DN 10

Mai multe lucrări vor avea loc în perioada următoare pe Drumul Național 10 Buzău-Brașov, după cum anunță Direcția Regională Drumuri și Poduri Buzău (DRDP). În primul rând, autoritățile vizează stabilizarea versanților din apropierea barajului Siriu, acolo unde au loc frecvent alunecări de teren și căderi de pietre, care pun în pericol viețile participanților la trafic. La o inspecție în teren, s-a constatat că pe patru tronsoane există pericol de desprindere a rocilor, motiv pentru care autoritățile vor monta plase pe versanții din zonă, pe o lungime de 500 metri.

„În zonele în care se produc căderi de pietre și stânci, DRDP Buzău a întreprins demersurile necesare în vederea punerii în siguranță a Drumului Național 10. Astfel, săptămâna viitoare, se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru stabilizarea versantului pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 80+660 și 80+980. De asemenea, specialiști din cadrul DRDP Buzău, s-au deplasat în zona Siriu, au verificat versantul și s-au căutat soluții tehnice pentru stabilizare. Astfel, au fost identificate patru tronsoane pentru care este necesară realizarea unor sisteme de protecție a drumului național împotriva căderilor de stânci prin montarea de plasă încastrată pe versant și plase de retenție pe o lungime totală de peste 500 de metri liniari. Pentru aceste patru tronsoane, în perioada următoare, se vor întreprinde analize detaliate geologice și tehnice premergătoare lucrărilor din teren”, anunță DRDP Buzău într-un comunicat.

Viaductul Grămăticu

Responsabilii DRDP Buzău mai spun că vor lansa în curând și licitația pentru reabilitarea viaductului Grămăticu, ridicat în 1983, cu o lungime de 168,30 metri, partea carosabilă de opt metri și care a fost încadrat în starea tehnică IV. Lucrările vor dura un an, iar valoarea proiectului este de aproape 13 milioane lei cu TVA. „În perioada imediat următoare, DRDP Buzău va scoate la licitație proiectul de lucrări de intervenție la infrastructură, suprastructură, rampe de acces, racordări cu terasamentele și lucrări în albie pentru Viaductul Grămăticu, situat pe DN 10, poziția kilometrică 90+265 în localitatea Lunca Jariștei. Valoarea proiectului este de 12,9 milioane lei cu TVA, iar perioada de execuție va fi de 12 luni, de la ordinul de începere a lucrărilor”, se mai precizează în comunicat.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker