luni, 01 iunie 2020

Îngrijiri medico-sociale la Berca oferite de Crucea Alb Galbenă

Comuna Berca rămâne în continuare singura localitate din judeţul Buzău care oferă îngrijiri socio-medicale la domiciliu pentru persoanele vârstnice. Această facilitate o realizează primăria prin parteneriatul încheiat în urmă cu doi ani cu Crucea Alb Galbenă.

„De doi ani, împreună cu Fundaţia <Crucea Alb Galbenă Buzău> oferim în fiecare zi, servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, servicii care constau în principal din monitorizarea tensiunii, administrarea medicamentelor, mici cumpărături, achitarea de facturi şi nu în ultimul rând, comunicare. Sunt bătrâni, sunt singuri, sunt bolnavi şi pentru ei orice gest prin care să le fie cineva aproape şi care după o viaţă de muncă să le arate că mai reprezintă ceva pentru comunitate şi că nu sunt uitaţi, contează enorm de mult. Din respect şi grijă pentru cei care au ajuns la vârsta senectuţii, facem eforturi să le oferim acestora, bunătate şi o bătrâneţe demnă” transmit autorităţile comunei.

Crucea Alb Galbenă are o experienţă de 16 ani în domeniul îngrijirii la domiciliu a persoanelor vârstnice. „Printre beneficiarii noştri au fost tot felul de oameni, de la oameni foarte simpli la oameni care au avut funcţii şi care au înţeles prea târziu scopul Crucii Alb Galbene, atunci când timpul nu le-a mai permis să facă ceva pentru a ne sprijini menirea. Dar datorită acestora Dumnezeu ne iubeşte şi vom sărbători şi 20 de ani de dedicare şi iubire de oameni”, a scris pe pagina de socializare Cristina Vasile, directorul acestei organizaţii.

Crucea Alb Galbenă a fost înfiinţată în 2003, la 1 noiembrie, pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind  primul serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu din judeţul Buzău. Prin urmare, cei care au constituit nucleul acestei organizaţii au făcut muncă de ­pio­nierat. Acum, de serviciile oferite de echipa Crucii Alb Galbene Buzău, formată din 20 de oameni – asistente medicale, un medic angajat şi unul voluntar, asistenţi sociali, îngrijitoare la domiciliu -, beneficiază peste 1.200 de buzoieni.

 

loading...
error: Content is protected !!