marți, 02 iunie 2020

Aparatură modernă şi eficientizare energetică, la Spitalul Nehoiu

Spitalul din Nehoiu traversează o perioadă de ample transformări, după ce autorităţile locale au dezvoltat un proiect cu fonduri europene şi au primit aparatură modernă în urma contractului semnat cu Mi­nisterul Sănătăţii în primăvara acestui an. Mai exact, autorităţile locale din Nehoiu au obţinut acordul pentru implementarea unui proiect  cu fonduri europene care vizează modernizarea integrală a spitalului. Este vorba, după cum precizează primarul oraşului, Ionuţ Milea pe pagina sa de socializare, despre un proiect pe Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea B – clădiri publice. ,,Prin lucrările contractate se asigură funcţionalitatea optimă şi eficienţa energetică a întregii clădiri ( instalaţii electrice, termice, anvelopare, faţade, acoperiş, subsol, scări, lifturi). Simplu sintetizând, spitalul va fi renovat în întregime. Valoarea proiectului este 2 milioane Euro”, transmite primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea.

Până să înceapă renovarea pe acest proiect spitalul din Nehoiu va primi aparatură nouă. Este vorba, după cum precizează aceeaşi sursă, de aparatura me­dicală prevăzută în contractul semnat de autorităţile din Nehoiu, în luna mai, cu Mi­nisterul Sănătăţii,  în valoare totală de 835.000 lei. Aparatura a fost deja instalată în Spitalul Orăşenesc Nehoiu.

Este vorba de o masă de operaţii cu acţionare hidraulică şi extensie ortopedică , două aparate EKG portabil cu 12 canale, un  ecograf Doppler cu sondă pentru obstetrică-ginecologie, un ventilator ATI,un set videolaringoscop cu trei mărimi de lame reutilizabile, un sterilizator de 250 litri şi 20 de paturi speciale multifuncţionale ATI, în valoare totală de 835.000 lei.

loading...
error: Content is protected !!