vineri, 14 august 2020

Teatrul „Oleg Danovski”, la Buzău cu musicalul „My Fair Lady”

Primul mare spectacol de musical cu orchestră live jucat la Buzău îi va aduce în scenă pe marii artişti ai teatrului rusesc „Oleg Danovski”. Spectacolul cu renume va avea premiera pentru buzoieni pe 19 noiembrie, la Sala Maximi­lian, iar evenimentul gran­dios va reuni pe scenă peste 100 de artişti, vedete ale artei lirice, cor, balerini şi instrumentişti.

Considerat astăzi unul dintre cele mai longevive şi de succes musicaluri din toate timpurile, „My Fair Lady” a avut premiera mondială pe Broadway, în 15 martie 1956, şi pe West End (Londra) doi ani mai târziu, devenind o legendă în lumea spectacolelor mu­zicale.

Spectacolul are în portofoliu şapte Premii Tony (şase dintre ele pentru versiunea originală), printre care „Cel mai bun musical” şi „Cea mai bună regie”, un Theatre World Award, ­cinci Premii Olivier (pentru reluarea londoneză din 2001) şi peste 2.700 de reprezentaţii în total pentru producţia originală – un record absolut pentru acele vremuri. Cu această moştenire impresionantă, „My Fair Lady” vine în faţa publicului din Buzău, într-o versiune care include peste 100 de cântăreţi, dansatori, instrumentişti, 200 de costume, un decor impresionant şi un staff numeros, care fac posibilă transformarea spaţiului într-unul de poveste şi care compun împreună una din cele mai frumoase producţii de gen din România.

Preţuri speciale la bilete pentru grupuri de patru persoane    

Piesa şi libretul poartă semnătură lui Alan Jay Lerner, muzica este compusă de Frederick Loewe, iar adaptare showului se va face după piesă lui George Bernard Shaw şi filmul lui Gabriel Pascal „Pygmalion”. Regia artistică, light design şi scenariu sunt semnate Alice Barb, scenografia îi aparţine Adrianei Grand, coregrafia lui Mihai Mîndruţiu, iar maestrul de cor va fi Adrian Stan.

Spectacolul de la Buzău se bucură de o distribuţie de mare calibru, avându-i în rolurile principale pe unii din cei mai importanţi artişti lirici ai momentului solişti ai Operei Naţionale Bucureşti. Alături de ei vor interpreta soliştii, orchestra şi baletul Teatrului „Oleg Danovski” sub conducerea maestrului Gheorghe Stanciu.

Preţul unui bilet este de 120 de lei, dar poate fi achiziţionat cu 100 de lei pentru grupuri de minim patru persoane. Biletele se găsesc la Magazinul Hi-Hii (Str. Cuza-Vodă), la Sala Maximilian sau la numărul de telefon: 0723.429.264.

loading...
error: Content is protected !!