Administrație

DOCUMENT / A început campania de colectare a deșeurilor electrice și voluminoase

\În perioada 18 martie – 15 aprilie, se va desfășura prima campanie din acest an de colectare GRATUITĂ a deșeurilor de echipamente electrice precum și a deșeurilor voluminoase, pentru locuitorii din municipiul Buzău. Campania de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice se adresează și școlilor, persoanelor juridice și instituțiilor publice.  Pentru a încuraja inițiativa de reciclare, fiecare persoană care va preda deșeuri electrice și electronice de minimum 15 kg cumulate va primi două becuri LED (în limita stocului disponibil).

„Campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice și a deșeurilor voluminoase, atât de la populație, cât și din școli și instituții publice, precum și înființarea a trei puncte fixe pentru colectarea acestor tipuri de deșeuri în apropierea piețelor, inițiată de către Primăria Buzău, au scopul de a devia de la depozitare aceste tipuri de deșeuri și de a le trimite către agenți economici care, prin reciclare, transformă aceste deșeuri în alte bunuri de larg consum. Prin procesul de reciclare se redă o valoare economică acestor deșeuri și se diminuează emisiile de noxe, acțiune care are impact major asupra mediului ambiant și a calității vieții cetățenilor din urbea noastră”, a declarat primarul Constantin Toma.

Primăria Municipiului Buzău, alături de RER Sud, ECOTIC, și GreenWEEE îndeamnă buzoienii să acționeze responsabil în gestionarea deșeurilor cu regim special și să opteze pentru predarea acestora în mod organizat, astfel încât să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Colectarea deșeurilor electrice și electronice, precum și a deșeurilor voluminoase va fi făcută de către RER SUD. Reciclarea deșeurilor de echipamente electrice se va realiza la fabrica GreenWEEE Buzău.

În cadrul campaniei, buzoienilor li se oferă posibilitatea de colectare a deșeurilor electrice și a celor voluminoase direct de la domiciliu, în baza unei solicitări. Comenzile se vor face la numărul 0374 885 690, de luni până vineri în intervalul orar 7.00-14.00. În urma programării colectării, deșeurile vor trebui scoase în fața porții casei/blocului până în ora 9.00, în ziua de colectare aferentă fiecărei zone.

În afara acestei campanii cetățenii municipiului Buzău au posibilitatea de a preda deșeurile electrice, electronice și electrocasnice la oricare din cele 3  puncte fixe de colectare amenajate în Piața Centrală, Piața Micro XIV și Piața Dorobanți 2, în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Articole similare